19.08.2014. u 14:00

Nije Dobro jutro Hrvatska emisija u kojoj bi gledateljima ta naša Hrvatska trebala prisjesti, ipak je gledamo natašte

Ako je već tako, svima nam dajte besplatne udžbenike! Gospodine Bandiću, zašto samo osnovnoškolcima? Zašto se niste sažalili nad roditeljima srednjoškolaca koji za paket knjiga moraju dati i do 2000 kuna, ili se ta matematika političaru ne isplati? Zašto će udžbenike dobiti učenici iz Gornjeg Jelenja, kako smo čuli u Dobro jutro Hrvatska od načelnika Ervina Radetića, bandićevski osviještenog da je "sad aktualno biti socijalno osjetljiv", a ne i oni iz Severina na Kupi? Ova su se pitanja nametala kad je stanoviti Darko Tot iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, čija je funkcija toliko dugačka da izlazi iz okvira ovog članka ali i zdrave pameti, na pitanje voditelja Frane Riđana zašto su ove godine tiskani novi udžbenici lakonski odgovorio: "Prije smo ih mijenjali svake godine, a sad svake četiri!" Gospodin iz Ministarstva poručio nam je da možemo biti sretni što nas zla kob novih i preskupih udžbenika ne pogađa svako ljeto.

Nije Dobro jutro Hrvatska emisija u kojoj bi gledateljima ta naša Hrvatska trebala prisjesti, ipak je gledamo natašte, pa su Riđan i Sanja Doležal srdačno razgovarali s g. Totom. Da se Riđan uozbiljio pa inzistirao na pitanju emisiju bi mogli nazvati i Laku noć Hrvatska. Istina je da bi bez doštancavanja udžbenika propali izdavači, da bi bez posla ostali činovnici s dugim funkcijama, ali i da mnogim roditeljima tada ne bi ni trebao milodar. Ali što bi onda šef metropole i njegovi imitatori? Morali bi se baviti ozbiljnim poslom, uspostaviti sustav u kojem roditelji mogu sami zaraditi za udžbenike, ali to je već tako nebandićevski. Na žalost, i nemilanovićevski.

PLUS

Hvala Bogu, gospodine Družijaniću, što ste se odlučili za emisiju o zdravlju, zanimljivo je tretman zdravstvenih tema u medijima opisao neuništivi Zvonimir Šostar.

MINUS

Šteta što je i muha postala djelatnica s Prisavlja jer je u studiju Fokusa pokvarila poruku psihijatra M. Jakovljevića Hrvatima: ne budite nezahvalni i ogorčeni.

>> Milan Bandić okapa vrtove, armira odvode, vodi grad... počnimo ga zvati Superman

>> Milan Sijerković, televizijska legenda za kojom HRT može samo 'gdjegdje' zaplakati

Komentara 8

DU
Deleted user
15:17 19.08.2014.

Ali što bi onda šef metropole i njegovi imitatori? Morali bi se baviti ozbiljnim poslom, uspostaviti sustav u kojem roditelji mogu sami zaraditi za udžbenike, ali to je već tako nebandićevski. Na žalost, i nemilanovićevski. :-)))))))))))))))))))))))))))) Baš tako!

2X
2Xgeneral
15:55 19.08.2014.

ovaj demagog i populist uništio Zagreb. Sve smo mi to platili i ništa nema đabe!! zašto svoje rodje, nećake ne izjuri sa izmišljenih radnih mjesta otvorenih samo za njih????? zagrebačka birokracije mora sebi sniziti plaće 30 posto u startu. što je matan Miki napravio za svoju plaću 20000 kuna i sve đabalesku???? zadužio Zagreb za 10 milijardi i spizdi godišnje cca 6-7 milijardi!!

DU
Deleted user
15:15 19.08.2014.

Darko Tot iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, čija je funkcija toliko dugačka da izlazi iz okvira ovog članka ali i zdrave pameti :-))))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije