Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kalmeta: Potući ćemo SDP koji će ostati opozicija jer to jedino zna

Upitan zašto na plakatu na benkovačkoj pozornici nisu svi dosadašnji predsjednici HDZ-a, Kalmeta je odgovorio da Ivo Sanader više nije član stranke i da onda ne bi bilo ni primjereno da se nalazi na plakatu.
18. ožujka 2010. u 20:39 32 komentara 1 prikaza
Božidar Kalmeta

Sve što je Franjo Tuđman govorio na skupu prije 20 godina kada su po nalogu velikosrpskih ideologa na njega pokušali atentat, u Benkovcu se obistinilo. Hrvatska sada jest u NATO-u, a u siječnju sljedeće godine potpisat ćemo pristupni ugovor s EU i imati gotovo sva prava članice EU. Istina je da se sada nalazimo u najtežoj gospodarskoj situaciji, ali uz programe Vlade RH izaći ćemo iz krize već sljedeće godine. Ovo je večeras u Benkovcu, na obilježavanju 20 godina HDZ-a u Benkovcu te pokušaja atentata na Franju Tuđmana, rekao ministar mora, prometa i i infrastrukture Božidar Kalmeta.

Kalmeta se na obilježavanju obrušio na SDP.

Izbori neće biti prijevremeni, tj. prije studenog 2011. godine, a kada bi i bili, opet bismo potukli SDP koji uvijek pokreće ofenzivu do ljeta, kada se potom tri mjeseca kupaju i odmaraju, a onda opet pritišću i traže ostavke. Ništa od toga neće biti i nakon sljedećih izbora ostat će opozicija jer to jedino znaju, a i imaju 16 godina iskustva, rekao je Kalmeta.

Upitan od novinara zašto na plakatu na benkovačkoj pozornici nisu svi dosadašnji predsjednici HDZ-a nego samo Franjo Tuđman i Jadranka Kosor, Kalmeta je odgovorio da Ivo Sanader više nije član stranke i da onda ne bi bilo ni primjereno da se nalazi tu.

Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu
Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu:
Kako uložiti 32.000 kn s 18 godina, zašto propustiti maturalac i koja je količina motora potrebna za skladan brak
  • Damac2:

    A sto su duhoviti ovi iz Ajmo Drk... Zajedno

  • xychhr200:

    luena Stvarno neki ogavan tip - onaj odvratni pljuckaroš \"Tito\", no valjda je neki kepec pa su i po njemu pljuvali od malih nogu... pa se sada hoće revanširati.

  • luena:

    Vama je SDP,kao nam ovdje SPD opozicija..ista *r***a..i oni su bolji neg danasnja vlada CDU I FDP koje su u koalicji...tako naime misle..Gledam veceras svadjaju se i prebacuju jedni drugima ,kino...Steinmeier kritizira Kancelarku da je najlosija vlada koja regira njem.u ... prikaži još! njem.u zadnjih deset godina,...A ono vidi vraga nije ni prije bilo sve bajno.. Isto s*a**e drugo pakovanje...Kako je kod vas, tako je ovdje kod nas.. ;)