Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kalmeta: Ne vidim se na mjestu potpredsjednika Vlade

Božidar Kalmeta
02.11.2009.
u 16:47

Ne mogu reći da ne bih prihvatio to mjesto. U tijeku su konzultacije. Ali ja imam mnogo posla i zaista se ne vidim na toj funkciji - odgovorio je ministar prometa Božidar Kalmeta.

Ministar prometa Božidar Kalmeta danas je u HŽ-u, nakon potpisivanja ugovora o gradnji prototipa niskopodnih vlakova, rekao da ne želi zasjesti na upražnjeno mjesto potpredsjednika Vlade. Pitali smo ministra želi li reći da ne bi prihvatio tu funkciju.

- Ne mogu reći da ne bih prihvatio to mjesto. U tijeku su konzultacije. Ali ja imam mnogo posla i zaista se ne vidim na toj funkciji - odgovorio je. Dodao je tek da bi budući potpredsjednik Vlade trebao biti netko iz vladajuće stranke. Afere koje potresaju Hrvatske autoceste nije želio komentirati.

- Za sva pitanja obratite se upravi tvrtke. Mogu vam obećati samo to da, ako naše interne kontrole utvrde nepravilnosti u bilo kojoj državnoj tvrtki, neću imati milosti kada budem kažnjavao odgovorne - rekao je ministar Kalmeta.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić doveo ga je u nezgodnu situaciju. Odgovarajući na jedno novinarsko pitanje Bandić je rekao da bez obzira što novinari pišu, Zagreb i Zagrebački holding stoje dobro te da je situacija u Gradu puno bolja nego u ostatku države. Ministra, koji je sjedio do njega, zamolili smo da komentira Bandićevu tvrdnju. - Nisam ništa čuo - spretno se izvukao ministar Kalmeta. 

Ključne riječi

Komentara 6

SO
sotokuco
17:25 02.11.2009.

Smjestili te partizani pod crvenu zvijezdu petokraku. Pravi si političar- sve podnijeti za ugodan život. Ili ti se možda i sviđa?

BA
baća45
17:39 02.11.2009.

Kamo sreće da se nikad nisi ni poojavio u politici i blizu državnog novca i utjecaja.

Avatar ljutatrava
ljutatrava
17:52 02.11.2009.

...svi,baš svi,do nedavno, trgali su se za mjesto podpredsjednika...a vidi sad,neće ni \"viđeniji\"hdz-ovci...zar je tako loše stanje? ili su svjesni da će brzo otprhniti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije