Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najukusnija priredba

Sve delicije s Najdužeg stola u Hrvata planule za 60 minuta

Velika: Tradicionalna gastro manifestacija Najdu​ži stol u Hrvata​
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/11
26.05.2024.
u 19:09

Za cijenu ulaznice od pet eura posjetitelji su mogli kušati hranu na svim stolovima, uključujući i pečenog vola kao glavnu poslasticu

Slavonci i njihovi gosti ove su godine po trinaesti put mogli uživati u konzumaciji delicija s Najdužeg stola u Hrvata u Velikoj. Na jedinstvenoj gastronomskoj manifestaciji u malom općinskom središtu podno Papuka okupili su se izlagači i posjetitelji iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja.

Razne specijalitete ponudili su na više od 300 metara dugom stolu, a naglasak je stavljen na prirodni i autohtoni proizvod. Našli su se tu brojni gastronomski specijaliteti za prste polizati, od domaćeg kulena, kobasice, slanine, drniškog pršuta i kotlovine preko sarme, graha, šarana na gradele, liganja, čobanca i fiš paprikaša do pita, kolača, jela s tartufima. Ipak, za manje od sat vremena sve je – nestalo!

– Stvarno smo ponosni i sretni što nam prijatelji godinama dolaze. Oni koji jednom dođu uvijek se vraćaju, a uvijek se pojave i neki novi. To nam je najveće zadovoljstvo. Bilo je tu domaćih specijaliteta, ali i nečega što ne viđamo baš svaki dan – rekao je Tomislav Galić, direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk, koja je s Općinom Velika uspješno organizirala manifestaciju.

Velika: Tradicionalna gastro manifestacija Najdu​ži stol u Hrvata​
1/11

POVEZANI ČLANCI:

Za cijenu ulaznice od pet eura posjetitelji su mogli kušati hranu na svim stolovima, uključujući i pečenog vola kao glavnu poslasticu, ali i izvrsna vina iz kutjevačkog vinogorja. Uglavnom, iz Velike ni ovaj put nitko nije otišao gladan. 

FOTOGALERIJA Imate otečene noge? Ovih 5 namirnica mogle bi biti krivci

Velika: Tradicionalna gastro manifestacija Najdu​ži stol u Hrvata​
1/11

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije