Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDNA OSOBA POGINULA

Suprug žene ozlijeđene u padu Cessne kod Lučkog: 'Svi smo u šoku, čudo je što je netko uopće preživio'

Foto: HRT
1/10
26.05.2024.
u 18:46

Avion je totalno, totalno uništen, tako da je pravo čudo da je to uopće netko preživio, ispričao je suprug ozlijeđene

Jedna osoba poginula je, a četvero je ozlijeđenih u padu sportskog zrakoplova Cessne nedaleko od Lučkog ove subote. Jedna od ozlijeđenih je i veteranka padobranstva Hrvatske Veselka Klobučarić-Pirc, a njen suprug poručio je kako su preživjeli ''bolje nego što se očekivalo''.

- Dobila je jedino šancov ovratnik radi tog udara i sve je prošlo bez problema, ništa nije puklo. Svi smo još u šoku tako da se i ponašamo na sličan način. Ona razgovara i stvar je prošla u najboljem redu u odnosu na nesreću koja se dogodila. Mogla je biti puno gore - kaže Zdravko Pirc za HRT, dodajući kako je prije nesreće on bio na istom avionu na tri leta.

- Četvrti let, nije se pojavio na nebu u određeno vrijeme i čujemo hitnu. Bilo je jasno da se nešto dogodilo teško. Zazvonio je telefon i javila se hitna Zagreb i kaže mi da je avion pao u šumu, ali da ne znaju gdje. Rekao sam da ću im reći gdje je, avion nakon polijetanja ide u lijevi zaokret i s male visine mogao je samo završiti u šumi Kerestinec. To je bila prva grupa lokacija - ispričao je. 

- Nakon toga smo išli letjeti da iz zraka prepoznamo mjesto doskoka. Nismo uspjeli, ali jedan od preživjelih je javio na mobitel da jedrilica kruži iznad njih, tako da je to bila jedna bolja lokacija. Avion je totalno, totalno uništen, tako da je pravo čudo da je to uopće netko preživio - kazao je. 

>> FOTO HGSS objavio fotografije s mjesta pada zrakoplova

1/10

Dok istraga o uzrocima još traje, poznato je kako je zrakoplov iz 1961. godine. Unatoč starosti, glavni zrakoplovni istražitelj Danko Petrin kazao je kako on može biti ispravan ako je uredno održavan.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Behemot
Behemot
14:04 26.05.2024.

Prije točno 30 godina sam išao u školu padobranstva kod Pirca. Tada je imao blizu 50, poslije je oženio duplo mlađu učenicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije