Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SATIRIČKI PREGLED TJEDNA

U novom broju Voguea na naslovnici je osvanuo nitko drugi nego Aleksandar Vučić

UN General Assembly votes on Srebrenica genocide resolution in New York
Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS
1/4
26.05.2024.
u 18:12

U svome britkom stilu Toni Ivanišević secira tjedni pregled događaje u proteklih sedam dana

Subota 18. 5. 2024.

Nevjerojatne vijesti stižu nam iz Travnika, malog sveučilišnog centra u susjednoj, izuzetno prijateljskoj Bosni i Hercegovini. Grad je, javljaju nam reporteri s terena, prepun studenata iz Hrvatske koji su navalili u Travnik jer su čuli da je novi ministar poljoprivrede Josip Dabro, koji ih je osvojio svojim intelektualnim šarmom i govorničkim talentom, pa su se djeca raspitala kako se kalio takav gorostas političke misli u Hrvata i onda su otkrili da je dvije godine grijao klupu mladog sveučilišta u Travniku. U cijeloj priči jedino je nejasno zašto se mladež iz Hrvatske gladna znanja i novih izazova nije prijavila na neki od uglednih travničkih fakulteta, nego se okuplja na benzinskoj pumpi kod Muje, kao da se tamo dijele diplome.

Nedjelja 19. 5. 2024.

Panika u Trilju i okolici! Ministar Ivan Šipić, provoditelj demografske revolucije, u grad je doveo deset tisuća Hrvata iz Argentine, četiri iz Bolivije, 500 iz Čilea i 37 iz Urugvaja. Momci su se iskrcali s broda u splitskoj luci, a onda s ministrom Ivanom krenuli pješice prema Trilju moleći krunicu. Kada su došli u Trilj, ministar im je održao kraći govor poručivši im da je "sada sve na njima" i da su cure u Trilju i okolici "izrazito fertilne, krotke i poslušne". Momci su se razbili u manje formacije i krenuli po kućama ispitati kakvo je raspoloženje ženske populacije i kakva je njihova borbena gotovost u u borbi protiv najvećih od svih zala, bijele kuge. Tu su odmah nastali problemi. Prema riječima Juana Antonija Kovachicha iz Buenos Airesa, on i prijatelj naišli su u polju pokraj Čaporica 22-godišnju Anđelku kako bere jagode. Upitali su je hoće li s njima u borbu protiv bijele kuge. Prema riječima nesretnog Juana Antonija, Anđa mu je odgovorila: "Dođi, diko, vamo, samo san tebe čekala", a kada joj je prišao, opalila je je preko leđa drškom motike i rekla: "Odnjo đava tebe i onoga koji te dotra vamo." Polako, svaki je početak težak.

VEZANI ČLANCI: 

Ponedjeljak 20. 5. 2024.

Jake policijske snage blokirale su sve prilaze Markovom trgu. Grupa japanskih turista ostala je unutar policijskog kordona potpuno šokirana dugim cijevima i mrkim pogledima policajaca koji su ih požurivali da napuste trg, dok su Gornji grad nadlijetali policijski helikopteri. Satnija USKOK-ovih istražitelja od rane zore čeka ispred Banskih dvora na početak svečane sjednice Vlade RH na kojoj će prisegnuli novi Plenkijevi ministri. Svečanost je prošla bez većih problema. Zabilježen je samo jedan manji incident. Istražiteljica USKOK-a iz nekog je razloga posumnjala u valjanost fakultetske diplome kineziološko-agronomskog eksperta i ministra poljoprivrede Josipa Dabre pa su na trg stavili strunjaču na kojoj se na licu mjesta izvršila verifikacija. Međutim, nakon što je Dabro maestralno izveo komplicirani kolut naprijed i nazad, stoj na rukama i salto unatrag, zaorio se pljesak japanskih turista, a USKOK-ovi skeptici pokunjeno su se vratili u svoje kancelarije.

Utorak 21. 5. 2024.

Prvo prvenstveno kolo novog saziva Hrvatskog sabora i odmah frka! Očajni Njonjo zaprijetio je zastupnicima da će pozvati bijele kacige da razdvoje zaraćene strane ako ne prestanu s provokacijama. Suveren Suverenista Pavliček napao je Ćipu da je izdao birače i prodao dušu đavlu, Ćipe napao Pupija i njegove, Urša napala Medveda i Anušića da su prilikom obilježavanja bleiburškog pogroma ubijene ustaše i domobrane nazivali hrvatskim vojnicima, a Medved im je zahvalio i na žrtvi. Njonjo joj je dao opomenu, a Urša je na to ispalila na živce i upitala ga: "Di si bio 91.?", nakon čega su se s galerije ustale njezine kolegice Alma Prica, Anja Šovagović-Despot, Branka Cvitković, Barbara Nola, Suzana Nikolić i Doris Šarić-Kukuljica i skupa s Uršom zapjevale "Čekam te", hrvatsku obradu njemačke uspješnice Lili Marlen.

Srijeda 22. 5. 2024.

Hrvatska Vlada usvojila je fenomenalnu ideju velikog domoljuba Stephena Nikole Bartulice, koji ultimativno zahtijeva da se na početku mandata riješi najveći problem u Hrvatskoj i konačno izgradi Muzej žrtava komunizma. Oduševljeni Plenki još je proširio Stephenovu ideju i naložio neimarima da u svakom hrvatskom gradu izgrade po jedan, jer je žrtava previše. Na te premijerove riječi Stephen se rasplakao i zahvalio Plenkiju i HDZ-u na podršci. Netko je postavio pitanje otkud nam lova za toliko zgrada i otkud nam toliko kustosa. Plenki je odgovorio da nećemo graditi nove zgrade, nego ćemo iskoristiti školske objekte koji se ionako prazne jer nam mladi odlaze, a da će kustosi biti stariji članovi HDZ-a, koji su iz SK prešli u stožernu stranku devedesete. "Oni su najstručniji. Oni o žrtvama komunizma znaju najviše jer su ih sami stvarali", izjavio je Plenki.

VEZANI ČLANCI: 

Četvrtak 23. 5. 2024.

U novom broju Voguea na naslovnici je osvanuo nitko drugi nego predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Aca Srbin je zaslužio naslovnicu nakon što se u UN-u prilikom izglasavanja rezolucije o genocidu u Srebrenici pojavio ogrnut zastavom svoje zemlje, nakon čega je nastao pravi delirij u Srbiji. Rasprodane su sve zastave i u tili čas, pola Srbije počelo je pratiti novi modni trend. Legendarna urednica Voguea Anna Wintour izjavila je da je Aca Srbin čovjek istančanog smisla za modu i da ovakav modni iskorak nije viđen otkad je Jackie Kennedy obukla ružičasti kostim. Vučiću je posebno zahvalio predsjednik kineske tvrtke koja proizvodi zastave Srbije, koji se preko noći obogatio. Rekao je da nastavljaju štancati zastave Srbije jer je potražnja ogromna i da otvaraju novi pogon u kojem će štancati zastave Izraela. "Možda zatrebaju", zagonetno je izjavio Kinez.

Petak 24. 4. 2024.

Poznato je da je Ivan Penava izuzetno skrbi o zaštiti manjinskih prava pa ne čudi da se aktivno uključio u izbor predsjednika Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, kojim je do sada predsjedao Pupi i kojeg bi ludi manjinci htjeli opet izabrati, ali im Penava i Ćipe, koji je također uvijek zabrinut za manjine, ne daju. "Neka se čovjek malo odmori", argumentirali su Penava i Ćipe, "što njega stalno gurate u vatru." Ćipe je Njonji predložio da se Pupija prestane mučiti i da je on spreman, ako treba, žrtvovati se za Hrvatsku i predsjedati tim odborom, ali ga je Njonjo upozorio da predsjednika odbora biraju manjinci. Ćipe je onda rekao da se oduvijek zalagao za decentralizaciju i da je glupo da se sjednice tog odbora održavaju u Zagrebu. "A gdje bi se još mogle održavati", zanimalo je Njonju. "Recimo, u Jasenovcu i Gradišci Staroj", odgovorio je Ćipo.

Komentara 5

Avatar Stradun
Stradun
18:46 26.05.2024.

"Satirički pregled tjedna.U svom britkom duhu..." To je najava članka. Prava satira ne treba uvod. I najavu. Čitatelji će sami razlučiti što je u tekstu.

ZP
Zabranjen pristup
23:04 26.05.2024.

Jao opet ceo svet protiv njih..pa kaze da je pobednik,ali sta stvarno pobjednici tako izgledaju kao on na fotografiji?

DU
Deleted user
18:21 26.05.2024.

Nažalost baš i neće. Jer AP je sretno dijete tog sustava i ne da ga dirati tek tako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije