Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ MINUTE U MINUTU

VIDEO Novi detalji o padu aviona: Poginuo je vozač Hitne, a u zrakoplovu je bila i poznata padobranka i pripadnik Oružanih snaga

Foto: Pixsell
1/18
25.05.2024.
u 21:20

Sve ozlijeđene osobe su zbrinute i prema prvim saznanjima nisu životno ugrožene, otkrio je premijer Plenković

* Kraj Zagreba u blizini aerodroma Lučko srušio se mali zrakoplov Cessna 182 
* U zrakoplovu je bilo petero ljudi, jedna osoba je poginula 
* Avion je služio za padobranske skokove

Tijek događaja:

21:15 - U padu Cessne poginuo je vozač Hitne pomoći iz Zaprešića, doznaje Danas.hr. 


21:00 - HGSS je objavio fotografiju pružanja pomoći jednom od ozlijeđenih u padu zrakoplova.


20:15 - U zrakoplovu je bila i poznata padobranka Veselka Klobučarić-Pirc, predsjednica Padobranskog kluba Croatia, pišu 24 sata, a Jutarnji doznaje kako je na letu bio i pripadnik Oružanih snaga koji se u slobodno vrijeme bavi padobranstvom. 


19:30 - Sat i pol vremena trajalo je lociranje palog zrakoplova, a Marin Lukas, pročelnik stanice HGSS-a Zagreb, rekao je medijima da je riječ o padu zrakoplova koji je služio za transport padobranaca  na skokove.

"Jedna je soba poginula, tri su ozlijeđene dok je jedan putnik prošao bez ozljeda", rekao je Lukas.


19:04 - Zrakoplov je pao s 300 metara visine, a radilo se o kvaru na motoru. U avionu su bila tri učenika, instruktorica i pilot. 


18:45 - Na mjesto nesreće stigao je premijer Andrej Plenković u pratnji ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i ministra zdravstva Vilija Beroša. "Došli smo ovdje na mjesto nesreće pada zrakoplova u kojem je bilo petero osoba, prema informacijama HGSS-a i policije, nažalost jedna osoba je preminula, a ostalima se ukazuje pomoć" izjavio je premijer te zahvalio na brzoj reakciji civilnoj zaštiti, vatrogascima, policiji i medicinskoj skrbi koji su došli na vrijeme, uključujući hitnu helikoptersku službu.

Sve su ozlijeđene osobe zbrinute i prema prvim saznanjima nisu životno ugrožene. Više od toga ne znamo u ovome trenutku, dodao je premijer. Istaknuo je i da su sve osobe hrvatski državljani.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako se sumnja da je jedna osoba ozlijedila kralježnicu, stoga je podignut helikopter koji će je prevesti u KB Dubrava. Dvoje lakše ozlijeđenih prevezeno je u Vinogradsku bolnicu, a putnik s ozljedama glave prevezen je na Rebro.


18:32 - Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a izvijestilo je o padu zrakoplova na području Stupnika.


17:42 - O nesreći se oglasila i policija. U 15:51 su zaprimili dojavu o padu manjeg sportskog zrakoplova, u šumi južno od Kerestinca. Izlaskom na teren potvrdili točnost dojave te se ukazuje pomoć ozlijedjenima, a mjesto događaja je osigurano.

Na mjestu nesreće je i Hrvatska gorska služba spašavanja Stanice Zagreb, Samobor i Karlovac. "Danas, 25. svibnja 2024. u 16:13 sati dobili smo dojavu od OCCZ-a o mogućem padu manjeg zrakoplova na području Lučkog. Na teren su odmah upućeni timovi HGSS Stanice Zagreb, Samobor i Karlovac, te su trenutno na terenu s ostalim operativnim snagama. vatrogasaca, policije i HMS" izvijestili su iz HGSS-a.


17:30 - Neslužbeno se doznaje kako je su četiri osobe preživjele dok je jedna osoba preminula


17:20 - Zrakoplov je lociran te je je navodno služio za padobranske skokove. Riječ je o modelu Cessna 182, četverosjedu s jednim propelerskim motorom iz 1961. godine. Najčešće lete vikendima, a znaju poletiti i po 5 do 6 puta u danu ovisno o broju padobranskih skokova. Trenutno se pristupa unesrećenima.


16:45 - Potraga za palim avionom je još uvijek u tijeku. Uz pomoć dronova se pokušava locirati zrakoplov, a Vladimir Kinđerski, upravitelj aerodroma u Lučkom, je rekao kako trenutno ne može dati nikakve informacije o nesreći.


16:38 - Srušio se manji zrakoplov te se pretpostavlja kako se radi o sportskom, trenažnom ili turističkom zrakoplovu koji se srušio u Ježdovcu. Na mjesto nesreće su poslani vatrogasci i Hitna pomoć.

U zrakoplovu su bila četiri člana posade. Naime, radi se o manjem zrakoplovu koji se srušio u blizini aerodroma Lučko, odnosno na području zračne luke u Ježdovcu.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO Ovo je školski autobus koji se zapalio kod Sinja: Sam se pokrenuo pa sletio s ceste

Komentara 17

DU
Deleted user
19:18 25.05.2024.

Zar je tako teško suzdržati se od glupog komentara na temu o kojoj očito pojima nemaš?Btw.znaš li koliko je danas bilo saobraćajnih nesreća u RH ili u Zg samo? Sa tragičnim ili teškim posljedicama po sudionike??

DU
Deleted user
17:19 25.05.2024.

Cessna je jedan od najsigutnijih sporsko rekrativnih aviona ,ako je Cessna 172 u pitanju! A o uzrocima je za sada glupo nagađati.Događa se na žalost.

VO
volimnju
20:34 25.05.2024.

trebalo bi zabraniti letove iznad naseljenih područja. šta da je pao ne neku kuću ili zgradu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije