Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
press

Kalinić nudi snimke iz sjedišta klana i otkriće gdje je novac

kalinic sretko
Press
10.07.2010.
u 08:57

Na tim snimkama jasno se vide političari koji su umiješani u ubojstvo premijera Đinđića! - tvrdi sugovornik Pressa iz hrvatske policije.

BEOGRAD - Sretko Kalinić, prošlog mjeseca uhićeni pripadnik „zemunskog klana", tvrdi da točno zna gdje su zakopani mafijaški milijuni, ali i kazete iz sigurnosnih kamera iz Šilerove ulice u Zemunu gdje je bilo sjedište "zemunaca", piše današnji Press i tvrdi kako su ove informacije Pressu jučer prenijeli sugovornici iz vrha zagrebačke policije. Press saznaje da Kalinić poručuje kako je spreman sve otkriti srpskim vlastima, ali samo ako mu obećaju „povlašten status".

- Sretko je hrvatskim inspektorima ispričao kako točno zna gdje su u Srbiji, na nekoliko lokacija u okolini Beograda, zakopana burad sa milionima eura „zemunskog klana! On, također, tvrdi da zna i gde su zakopane video-kazete sigurnosnih kamera iz mafijaške centrale u Šilerovoj i kaže da se na tim snimkama jasno vide političari koji su umiješani u ubojstvo premijera Đinđića! - tvrdi sugovornik Pressa iz hrvatske policije.

Kako saznaje Press, Kalinić je od hrvatskih policajaca zatražio da srpskim vlastima odmah prenesu poruku kako im u roku od dva sata može  nacrtati precizne mape lokacija na kojima se nalaze zakopani milijuni i video-snimke, ali samo pod uvijetom da dobije poseban status.

- Kad smo mu objasnili kako nije realno očekivati da će dobiti status svjedoka suradnika i biti pušten  na slobodu, odgovorio je da je svjestan toga, ali ipak traži pregovaranje o uvijetima pod kojima bi robijao u Srbiji... - prenosi sugovornik Pressa. Službeno, u hrvatskoj i srpskoj policiji jučer niko nije htio komentirati tvrdnje našeg sugovornika, ali nam je na više visokih mjesta potvrđeno da je Kalinić sve to zaista i rekao, piše Press.

Četiri automatske, dvije snajperske puške i dvije puškostrojnice pronađeni su 30. ožujka ove godine zakopani u Beogradu kraj autoceste, a pronađeno je temeljem karte koju je u zatvoru nacrtao Aleksandar Simović, brat Milošev, član „zemunskog klana" uhićen studenog 2006. No, policijski stručnjaci tvrde kako Simović koji je bio puki izvršitelj zadataka koje su mu davali više rangirani članovi "zemunaca" ne može znati ono što nudi policiji iako valja provjeriti ima li svaka njegova tvrdnja i nekih materijalnih dokaza.

- On je svašta ispričao. Svakakve stvari je rekao i mnoge ljude optužio. Ipak, ne treba nikad zaboraviti da je on očajan čovjek koji je osuđen na doživotnu robiju i koji više nema šta izgubiti, pa je sada spreman na sve. On može zaista otkriti puno toga, ali i puno toga masno slagati i tako pokušati kupiti vrijeme... - kaže izvor Pressa.

 

 

Komentara 2

MA
mališa
11:21 10.07.2010.

Verovatno da u izjavi Kalinića ima puno istine. I verovatnije je da su mučenja pre ubistava vršili da bi dolazili do informacija nego radi iživljavanja. I drugo bilo bi glupo tražiti povlašćeni status ako nemaš za njega pokrića, a to bi se u ovom slučaju lako proverilo.

PE
pejickat
08:31 13.07.2010.

Kalinicu daj ti reci meni gdje su ta burad !! ehehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije