Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽILI SMO

Kako uštedjeti na namirnicama i osnovnim potrepštinama: Potrošačka košarica s robnim markama jeftinija je i 40%

25.07.2022.
u 06:31

Procjenjuje se kako je kod diskontera poput Lidla udio tzv. private labela (PL) u potrošačkoj košarici već veći od 80 posto, kod supermarketa i 30 posto. Na upit koliko je zbog sve većeg udara inflacije na džepove građana, a ranije i koronakrize, rasla prodaja tzv. private labela, koliki je udio robnih marki te koliko proizvođača radi i robne marke Lidla, iz tog trgovačkog lanca odgovorili su kako je to u domeni poslovne tajne. Iz Spara nismo dobili nikakav komentar, dok iz Kauflanda potvrđuju kako bilježe rast privatnih robnih marki u odnosu na vodeće brendove.

Komentara 3

TA
Tajg
07:06 25.07.2022.

Smanjiti plaću političarima na prosječnu,tek onda bi oni našli rješenje prihvatljivo za sve nas i prodajom službenih vozila zaraditi bi se milijoni, a oni svakakako imaju vremena i trebaju kontakta sa normalnim svijetom, znači javni prevoz. Sasvim jednostavno ako živimo u demokraciji.

EZ
ezer
08:16 25.07.2022.

Lako je uštedjeti na namirnicama i osnovnim potrepštinama, dovoljno je sudjelovati u tjednim akcijama trgovačkih lanaca. Potrošački problem je mala kupovna moć, nedostatak prostora za držanje neke veće zalihe roba, uglavnom kratki rok trajanja prehrambenih proizvoda. Privatne robne marke ne mogu zamjeniti neke brendove ali pokušavaju to kroz ambalažu, veće pakiranje, nižu cijenu ili čestim akcijama. Potrošačima su veći problem energenti budući da nema konkurencije niti akcijskih cijena već platiš koliko ti narede.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?