Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI U POSJETU

Kako radi Ministarstvo branitelja bez ministra

Vesna Nađ
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
19.02.2016.
u 18:18

V.d. ministrice branitelja Vesna Nađ potvrdila je da ona vodi Ministarstvo i da je “stanje redovno”

“Dobar dan, dečki!”, dobacila je Bernardica Juretić izlazeći iz službenog Passata koji se zaustavio ispred ulaza u Savskoj 66. Kiša je neumoljivo padala, ali nova ministrica socijalne politike pristojno je pozdravila nekolicinu promrzlih branitelja okupljenih oko vanjskog “ognjišta” prosvjedničkog šatora pa, bježeći od kiše, pojurila prema uredu na 11. katu nebodera. Ovaj put, međutim, ona nije tema naše priče.

Šest zaštitara

Ali tko jest tema, zapitali su se zaštitari u podnožju iste zgrade, njih čak šestorica, koji osim resora socijale čuvaju i Ministarstvo branitelja. Na to pitanje, međutim, teško je dati precizan odgovor. Štošta se u nepunih mjesec dana dogodilo na petome katu: bivši ministar Fred Matić predao je resor ministru Miji Crnoji, koji je četvrti radni dan i sam postao bivši, a kako novi ministar još nije imenovan, zanimalo nas je radi li se u Ministarstvu i tko njime upravlja. “Jeste li se najavili?”, pita zaštitar. “Nismo znali kome”, odvraćamo, a zaštitar kratko telefonira i poziva na strpljenje. Nakon prvih pola sata čekanja rečeno nam je da je u tijeku pauza. To je dobar znak jer pauza obično služi za prekid radnog procesa, što je bio prvi dokaz da se ipak odvija. Nakon 90 minuta čekanja, zaštitar kaže da “još nema naznaka”. Naznaka čega, pitamo, ali uzalud.

Pošaljite pitanja

“Halo, gospođo Nađ, vi ste?”, forsiramo drugom rutom do Ministarstva. Bivša zamjenica bivšeg ministra Matića kratko je potvrdila glasinu da do izbora Crnojina nasljednika ona vodi resor, no kada smo je zamolili da nam dopusti ulazak na peti kat, glatko je odbila. “Vi biste ulazili u sobe i slikali koga ima, a koga nema”, kaže. “Ne, mi bismo razgovarali s vama”. V.d. ministrica potom sugerira da pošaljemo pitanja na mail, no nije sigurna kad će odgovoriti. Stoga pitamo za barem rečenicu-dvije, ovako telefonski, pa kaže da dvije Matićeve najbliže suradnice – ona i Nevenka Benić – svaki dan dolaze na posao. Radi se, kaže, na rješenjima o priznanju braniteljskog statusa, isplati invalidnina, dodataka za njegu, odgovara se na predstavke građana. Stanje je redovno, a braniteljima su vrata i dalje otvorena. Novinarima ipak ne. Valjda je ovaj već pomalo bizarni igrokaz s (ne)imenovanjem ministra samo njoj dojadio.

>> Još nema ministra branitelja, HDZ najavljuje iznenađenje

>> 'Ministarstvom branitelja sada upravlja SDP-ova Vesna Nađ'

Komentara 9

Avatar gecdra
gecdra
18:41 19.02.2016.

Stanje redovno, Hrvatima i dalje ulaz zabranjen.

Avatar Jorge
Jorge
18:35 19.02.2016.

Most je ipak uspio napraviti veliku koaliciju, kad je v.d. ministra branitelja iz SDP-a....

MA
Maja28
23:54 19.02.2016.

Ne bih voljela da mi ova Nađ bude ni prijateljica a kamoli neprijateljica. Što jeste. Ideološki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije