Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suspendirani MUP-ov istražitelj

Kajkić: U Srbiji je protiv mene podignuta optužnica za špijunažu, prijeti mi 15 godina zatvora

Zorica Gregurić i Nikola Kajkić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
28.05.2020.
u 12:27

Dodaje kako zbog podizanja optužnice od 14. travnja 2020. godine ne napušta granice RH, zbog straha i prijetnji srpskih službi za uhićenjem i izručenjem Srbiji

Na Facebook profilu suspendiranog MUP-og istražitelja za ratne zločine Nikole Kajkića dignuta je objava kako je u Srbiji protiv Kajkića podignuta optužnica za špijunažu.

- Ono čega smo se bojali, nažalost, dogodilo se... Za sve što ću nadalje napisati bitno je naglasiti da meni Nikoli Kajkiću nakon podizanja optužnice u Republici Srbiji prijeti u slučaju osuđivanja kazna zatvora u trajanju do 15 godina. Na sve to, Hrvatske vlasti šute! do sada me nitko nije kontaktirao, a niti sa mnom o cijelom slučaju razgovarao, stoji u objavi.

Dodaje kako zbog podizanja optužnice od 14. travnja 2020. godine ne napušta granice RH, zbog straha i prijetnji srpskih službi za uhićenjem i izručenjem Srbiji!

Podsjetio je i kako je 8. studenoga 2018. godine, zajedno sa Zoricom Gregurić, uhićen od srpske Bezbednosno informativne agencije (BIA) na graničnom prijelazu Batrovcima (Srbija). Kaže i kako je Srbija to uhićenje osporavala i negirala, a hrvatske vlasti u to povjerovale kao i da je premijer Plenković potvrdio da vjeruje srpskim vlastima.

- 28. studenoga 2019. godine od strane BIA-e protiv mene podnesena je kaznena prijava višem tužiteljstvu u Sremskoj Mitrovici za kazneno djelo špijunaže što je potvrdilo prethodno u dijelu da sam ja Nikola Kajkić bio uhićen i zlostavljan od srpske obavještajne službe. 14. travnja 2020. godine Više tužiteljstvo u Srbiji protiv mene podiže optužnicu za špijunažu temeljem članka 315 krivičnog zakona Republike Srbije. Hrvatska politika i službe i dalje šute i iz nekog njima poznatog razloga nemaju interes da se uključe i zaštite svog državljanina... Stoga se postavlja pitanje koga i zašto naša vlast i službe uopće štite?, navodi Kajkić.

Prema njegovim riječima stoga se opravdano postavlja pitanje gdje su izostali nacionalni interesi i ideali našeg društva danas kada znamo da svi narodi u svojoj državi sanjaju jedan jedini trajni i uvijek isti „tisućljetni san“, san o svojoj državi, koji smo mi stvorili ali ju ne uživamo i ne poštujemo.

Ključne riječi

Komentara 24

TA
Taman
13:50 28.05.2020.

Na Škori oj listi za dva dana garant

Avatar berija1
berija1
17:47 28.05.2020.

Vodio privatne istrage bez znanja predpostavljenih , "dokaze godinama objavljuje po medijima a dokazao nista! Ovaj u normalnoj drzavi nikad ne bi bio u policiji nego psihijatriji, treba mu pomoc.

Avatar oficir
oficir
12:54 28.05.2020.

Koji je ovaj??????!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije