Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
serijal “Gazda”

Juričan: Za 15 milijuna odustajem od filma o Bandiću

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
1/2
30.05.2019.
u 18:59

Ekipa filma također je spremna za iznos od 15 milijuna kuna ne objaviti film “Kumek”! Tolika je, naime, cijena slobode koju je platio odvjetnik Marijan Hanžeković da Milan Bandić izađe iz Remetinca, rekao je na konferenciji autor filma, Milan Bandić.

Autori filmskog serijala “Gazda”, koji su do sada tematizirali rad Ive Todorića i Miroslava Kutle, u četvrtak su na konferenciji za novinare predstavili početak crowdfunding kampanje za svoj treći dugometražni dokumentarni film “Kumek”, posvećen najdugovječnijem zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću. Cilj je crowdfunding kampanje, koja traje 20 dana, skupiti 250.000 kuna za dovršetak filma i potom ga staviti u javno dostupnu domenu.

– Ekipa filma također je spremna za iznos od 15 milijuna kuna ne objaviti film “Kumek”! Tolika je, naime, cijena slobode koju je platio odvjetnik Marijan Hanžeković da Milan Bandić izađe iz Remetinca – rekao je na konferenciji autor filma, Milan Bandić.

Taj se redatelj prije zvao Dario Juričan, no nedavno je službeno promijenio ime u Milan Bandić, što je nazočnima dokazao svojom novom osobnom iskaznicom. Glavni novinar istraživač je Hrvoje Appelt, a izvršni producent filma je Tibor Keser. Premijera filma, koji je sufinancirao HAVC, najavljena je za veljaču 2020.

– Od Holdinga je bilo nemoguće dobiti podatke o osobama koje se nalaze na optužnicama u desetak afera, suradnicima i prijateljima Milana Bandića koji su našli utočište u Zagrebačkom holdingu. Od Grada Zagreba ne mogu se dobiti informacije o korisnicima vile Zagreb u Mošćeničkoj Dragi, o organizatoru Adventa te o službenicima i namještenicima koji imaju dozvolu biti u upravnim i nadzornim odborima tvrtki te imati vlastite tvrtke. Posebno je zanimljivo da nam je Ured predsjednice RH odbio dati putni nalog s njezina putovanja u BiH od 14. do 16. svibnja 2018., iako je Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost predložio da se stupanj tajne “ograničeno” može skinuti – istaknula je istraživačka ekipa “Kumeka”. 

Komentara 4

AF
AfganistanskiHrvat
19:27 30.05.2019.

Dečki moji, Al Capone može na instrukcije kod ovoga za izvlačenje, iznudu, zaštitu i postotak.

DA
darwil
12:30 31.05.2019.

Uz Glasnovićas,Bujanca,Bandića....još i ovaj ! Treba proširiti onu žutu zgradu na zapadu Grada.

IB
iva.begovic
07:34 31.05.2019.

Piše da skupljaju priloge za dovršetak filma, a ne piše broj računa za uplatu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije