Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekonomski analitičari

Jurčić: SDP-u nedostaje ideja kako povećati BDP

14.10.2023.
u 10:45

SDP-ov gospodarski program analitičari ocjenjuju kao zbir nekih dobrih i nekih zastarjelih ideja

Komentara 3

EJ
ejStef
11:05 14.10.2023.

SDP, kao i većina stranaka, naročito u predizborno vrijeme, bave se samo rashodovnom stranom proračuna i kako je povećati, u najboljem slučaju, preraspodijeliti prema onime što smatraju svojim biračkim tijelom... Peović bi ukinula privatno vlasništvo, Možemo bi uveo poreze na bogate i odrast, SDP bi kombinaciju toga, Most bi jačao etatizam, slično kao i HDZ. Zajedničko je svima da nitko ne bi radio ono što se u svijetu pokazalo kao vrlo uspješno i efikasno... Imate u EU Irsku kao najbolji pokazatelj reformi koje je potrebno napraviti u državi i društvu, no ako pogledate programe i retoriku svih stranaka, nema ništa niti slično onome što je Irska napravila. Osim možda Fokus-a, ali oni su minorna stranka... Rezultat Irske je: od najsiromašnije zapadnoeuropske zemlje postala je druga najbogatija, od 3 mil. stanovnika u padu došla je do 5 mil. Reklo bi se potpuno suprotno od Hrvatske. No to naše političare, a i birače uopće ne dira, ustaljeno i dalje idemo utabanim stazama koje nas guraju pri dno EU-a...

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
11:40 14.10.2023.

Trebamo se svi ko Peđa Grbin lažno prijaviti da živimo negdje na selu i da temeljem toga dobivamo naknadu za odvojeni život, lova do krova, a BDP skače u nebo. Također bi si svi trebali kupiti diplome u Kragujevcu kao supruga Peđe Grbina, automatski bi nam porasle plaće i opet lova do krova, BDP do svemira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije