Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uzalud traže ostavku

Jovanović: Nisam tu da bih bio ministar simpatičnosti

Željko Jovanović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
11.01.2014.
u 20:00

Dok prosvjetari najavljuju štrajk, Željko Jovanović ga smatra nepotrebnim, iako ga 13.000 učitelja i profesora traži ostavku

Smatram se uspješnim ministrom jer sam u ove dvije godine ostvario četiri temeljna cilja, rekao je ministar obrazovanja Željko Jovanović za RTL uoči početka nastave, koja u školama započinje u ponedjeljak. Dok prosvjetari najavljuju štrajk, Jovanović ga smatra nepotrebnim.

- Mislim da štrajk nije potreban. Stanje je vrlo realno. Svi možemo sagledati gdje se nalazi Hrvatska zbog procedure prekomjernog deficita. Svi trebamo biti razumni i  naći najbolje rješenje koje će omogućiti našoj djeci kvalitetno obrazovanje - kaže Jovanović, čiju ostavku traži 13.000 prosvjetara.

On se ne obazire previše na njihove zahtjeve, jer, kako kaže, nije tu da bude ministar simpatičnosti.

- Nisam došao ovdje da budem ministar simpatičnosti. Ovdje sam da učinim obrazovni sustav kvalitetnijim i boljim. Svi ministri prije mene su kreirali sustav koji danas imamo. Svi su nezadovoljni tim sustavom. Ja to želim promijeniti i normalno je da nailazim na one koji se time ne slažu. Tih 13.000 potpisa za mene su motiv da radim još više i bolje u naredne dvije godine - rekao je ministar.

Odluku o novim udžbenicima iduće godine objašnjava činjenicom da samo želi bolje obrazovanje.

- Svi žele bolje škole, a za to se moraju osigurati kvalitetniji udžbenici. Svi žele jeftinije i lakše udžbenike. Mogu li biti lakši i jeftiniji ako ne budu novi? Školske torbe će biti lakše 15 do 20 posto - objašnjva Željko Jovanović.

Komentara 15

Avatar imotska115
imotska115
20:31 11.01.2014.

Svaki cigan hvali svog konja tako i on sebe kako je on uspjesan, moram da se nasmijem za cijelu godinu.

VL
.
20:11 11.01.2014.

Točno ovaj je tu, da bi pomogao da se učinkovito liječe slučajevi opstipacije, za što je dosta samo pogled na njega, a u težim slučajevima treba i čuti njegova baljezganja!

Avatar prnajter
prnajter
20:39 11.01.2014.

Gospon Jovanovicu, vi kao da mlatite praznu slamu. Objavite te svoje projekte i neka dodu na siroku raspravu i onda odlucit sto, kako i kojom brzinom ostvariti te famozne projekte a ne se licemjerno smijati u oci narodu od kojeg zivite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije