Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U OKOLICI ZADRA

Još traje potraga za nestalim ribarom (75): Danas će se koristiti podvodno vozilo

Primošten: Potraga za mladićem koji nije izronio pri skoku u more
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
07.12.2023.
u 11:30

Budući da akcija traganja i spašavanja za nestalim hrvatskim državljaninom drugog dana nije rezultirala pronalaskom privremeno je obustavljena u srijedu oko 17.00 sati, zbog smanjene vidljivosti

I dalje traje koordinirana akcija traganja i spašavanja za ribarom (75) koji je u utorak 5. prosinca nestao kod mjesta Vrsi u blizini Zadra. Iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC) izvijestili su kako potraga traje od utorka u 8:30 kada je očevidac dojavio pronalazak napuštene brodice.

Prvog dana traganja za nestalim akcija se koordinirala iz MRCC Rijeka sukladno usvojenom Planu traganja, u suradnji s Lučkom kapetanijom Zadar i Lučkom ispostavom Starigrad - Paklenica, Postajom pomorske i aerodromske policije Zadar (PPAP Zadar) i Hrvatskom gorskom službom spašavanja Zadar (HGSS Zadar) te uz pomoć građana, koji su se traganju pridružili vlastitim brodicama.

U površinskom traganju prvoga dana sudjelovale su po jedna brodica iz sastava LK Zadar i LI Starigrad – Paklenica, jedna policijska brodica iz sastava PPAP Zadar. Pripadnici HGSS Zadar provodili su kopnenu pretragu, koju su završili u 21.00 sati. Traganje brodicama LK Zadar i PPAP Zadar privremeno je obustavljeno u 17.00 sati.

Traganje za nestalim nastavljeno je u srijedu 6. prosinca pojačanim intenzitetom, odnosno, površinskom traganju pridružen policijski jet-ski, dok je u zračnom traganju za nestalim korišten dron HGSS-a. U okviru suradnje između MRCC Rijeka i Obalne straže RH, u zračno traganje angažiran je zrakoplov tip 'Pilatus', koji je preletio područje traganja, bez rezultata.

Budući da akcija traganja i spašavanja za nestalim hrvatskim državljaninom drugog dana nije rezultirala pronalaskom privremeno je obustavljena u srijedu oko 17.00 sati, zbog smanjene vidljivosti.

U jutro 7. prosinca, u potragu su isplovile brodica LK Zadar te PPAP Zadar, a u podmorskom traganju danas će se koristiti podvodno vozilo tip 'ROV', u okviru suradnje s Obalnom stražom RH.

VIDEO U eksploziji spremnika plina u automobilu ozlijeđeno troje ljudi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije