Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razbojnici u ofenzivi

Policajci pucali da otjeraju lopove pa oštetili izlog banke

pljačka banke
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
11.02.2014.
u 19:38

U nešto više od 24 sata opljačkane su dvije banke. Šteta se broji u stotinama tisuća kuna, a razbojnici se zasad uspješno skrivaju

Pucnjevi iz policijskog pištolja, neuspjeli pokušaj pljačke pošte na Trgu Stjepana Konzula na zagrebačkoj Volovčici i uspješno izvedena pljačka Raiffeisen banke u Heinzelovoj ulici kratki su rezime onoga što se u danas prijepodne događalo u istočnom dijelu Zagreba.

Najprije su dvojica maskiranih razbojnika malo prije 7 sati na stražnjem ulazu u poštu dočekala tri zaposlenice koje su upravo dolazile na posao.

– Okolne trgovine i kafići još nisu bili otvoreni, a na ulicama zbog kiše nije bilo gotovo nikoga, idealno vrijeme za pljačku. Međutim, kada su ta dvojica ušla za zaposlenicama kroz stražnji ulaz, ispred glavnog ulaza u poštu pojavili su se policajci – prepričava jedan stanovnik iz obližnje zgrade.

Kada su shvatili što se događa, policajci su ispalili nekoliko hitaca u zrak kako bi u pomoć dozvali kolege. Međutim, jedno je zrno pogodilo staklo poslovnice Zagrebačke banke koja se nalazi nekoliko metara od pošte. U PU zagrebačkoj nisu mogli objasniti kako je metak završio u prozoru nepuna dva metra od tla iako je policajac pucao u zrak, i to zbog toga jer se okolnosti tog događaja još utvrđuju.

Nakon što su vidjeli da pljačka nije krenula onako kako su to oni zamislili, dvojica razbojnika dala su se u bijeg, a do pisanja ovog teksta policija ih još nije uspjela pronaći. Samo četiri sata poslije i nepuna dva kilometra dalje drugi razbojnički dvojac obavio je ekspresnu pljačku Raiffeisen banke u Heinzelovoj, nakon čega je s plijenom pobjegao u nepoznato. Dvojica razbojnika u ponedjeljak su orobila Kreditnu banku u Koledinečkoj ulici u Dubravi te pobjegla sa 300.000 kuna plijena.

>>Dvojica razbojnika pokušala opljačkati poštu, spriječila ih policija

Komentara 5

CA
campa
14:03 11.02.2014.

Nema straha za banke one će svoje nadoknaditi osiguranjem i povišenjem kamatnih stopa.Inače sam stajališta "kriminalci pljačkaši oprbili lihvare". Rzlika je samo o legalnosti posla.

Avatar deziderij
deziderij
17:51 11.02.2014.

Uvijek mi je drago ćuti kad opljačkaju nekog pljačkaša, bez povreda i krvi. Te banke nas već godinama pljačkaju a država im uz to drži svijeću pa malo se, tu i tamo, od njih očešati je baš lijepo za ćuti.

DB
db123
16:55 11.02.2014.

3A 2OM Kako su mogli to uciniti, opljackat tu jadnu banku tak mi je zal. Ona pljacka stalno i svaki dan, priznata od vlade i nikome nista pa nek i ona vidi, kako je biti opljackan bar jednom ,i dizu toliku prasinu a osigurani su od pljacke,pisite vise o Marku ane o banki one imaju opljackane love dosta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije