Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovački gradonačelnik

Jelić više ne želi u Sabor, važniji mu je razvoj Karlovca

jelic
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
22.01.2014.
u 12:06

Razlog za takvu odluku, kako tvrdi, što na sjednicama Sabora na malo toga može osobno utjecati

Jadranka Kihalić, stručna suradnica u Odjelu za provedbu dokumenata prostornog uređenja prva je djelatnica Grada Karlovca koja je dobila medalju gradonačelnika, a bit će i financijski nagrađena, rekao je njen šef gradonačelnik Damir Jelić.

Spasila radna mjesta

Društvo arhiteketa, građevinara i geodeta predložilo je Gradu da je pohvali jer sa puno truda, osobnog zalaganja, susretljivosti izlazi u susret strankama i pomaže im pri rješavanju problema.

– Žao mi je što nagradu nije dobila i ranije, jer je doista svjetli primjer kako služiti zajednici. Ona je zaslužna za legalizaciju niza poslovnih prostora, pa se može reći da je spasila radna mjesta u HS Produktu, Lana tiskari, Karlovačkoj pivovari i tvrtkama PPK i KIM - kazao je Damir Jelić koji joj je uručio medalju gradonačelnika na susretu s novinarima.

Tom je prilikom dogradonačelnica Marina Kolaković rekla kako je Grad odabrao Urbanistički zavod iz Zagreba za izradu Urbanističkog plana uređenja karlovačke Zvijezde za što će im platiti sa PDV-om 856.000 kuna.

– Dokument će biti gotov za godinu i pola, a uvjet je za revitalizaciju Zvijezde. Obuhvatit će prostor od 34 hektara i odgovoriti na zahtjeve kako ga urediti i oživiti.

Lokacijsku dozvolu za uređenje Oružane imamo, u tijeku je dobivanje iste za podzemne garaže na Trgu bana J. Jelačića, te uređenje Trga - dodala je Kolaković.

Nove pročelnice

Po pitanju novih zapošljavanja u gradskoj upravi, Jelić je kazao kako su do sada završena dva natječaja i nove su pročelnice postale Marina Grčić, u odjelu za investcije i EU fondove, te Martina Furdek - Hajdin, pročelnica odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša.

Jelić tvrdi i kako će do 25. svibnja biti u Saboru, neredovit je jer zbog obveza gradonačelnika i stranačkih obveza, ne može dolaziti na sve sjednice Sabora. Razvoj Karlovca mu je, tvrdi, važniji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije