Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Summit pučana

J. Kosor: Privatizacija škverova uspješno se privodi kraju

kosor (1)
Foto: AFP/Pixsell
1/3
VL
Autor
Stojan De Prato
15.09.2010.
u 23:17

Dodatan znak potpore europskih pučana našoj zemlji jučer je usvojena odluka da se sljedeći sastanak EPP-ova predsjedništva održi prije kraaj godine u Hrvatskoj.

Već ovaj tjedan premijerka Jadranka Kosor održat će prvi sastanak o komunikacijskoj strategiji za referendum o Pristupnome ugovoru, što će ga Hrvatska potpisati s Europskom Unijom po završetku pristupnih pregovora.

- Pozvat ću na taj sastanak i predstavnike oporbenih stranaka jer to je zajednički posao – izjavila je premijerka dolazeći na summit Europske pučke stranke u Meiseu kod Bruxellesa.

Od premijera i najviših stranačkih dužnosnika iz EPP-a, koji su u Meiseu usugašavali stavove pred današnji izvanredni summit Europske Unije, Kosor je zatražila potporu “na zadnjih 450 metara” pred ulazak Hrvatske u članstvo EU. Ustvrdila je da će pregovori, “osim za dva najteža poglavlja”, Pravosuđe i temeljna prava i Tržišno natjecanje,  završiti do kraja godine, dok će se navedena dva zaključiti “na proljeće, ako ne i prije”, da su “mjerila koja smo dobili za zatvaranje sva ostvariva”, te da se na njihovu ostvarenju “intenzivno radi”.

Dodatan znak potpore europskih pučana našoj zemlji jučer je usvojena odluka da se sljedeći sastanak EPP-ova predsjedništva održi prije kraja godine  u Hrvatskoj.

Na pitanje postoji li ili ne postoji “plan B” za brodogradilišta u slučaju neuspjeha njihove privatizacije, premijerka nije odgovorila, ali je ustvrdila da se “posao oko privatizacije polako ali sigurno završava”.

- Za ona najveća imamo vrlo ozbiljne ponuditelje i sve procjene idu za time da oni dobiju potporu. Sigurna sam da ćemo najveće teškoće riješiti na zadovoljstvo svih – rekla je Kosor, napomenuvši da su “u sve neprekidno uključeni i sindikati, i uprave brodogradilišta”. 

Ona “nema nikakve dvojbe” da će se to poglavlje uskoro zatvoriti.

Izvanredni summit EU predsjednik Europskoga vijeća Herman van Rompuy sazvao je da šefovi država ili vlada EU 27 rasprave kako pojačati suradnju sa strateškim partnerima EU u svijetu, na zajedničku gospodarsku dobrobit. No, u međuvremenu se nametnula i druga tema, koja službeno nije na dnevnome redu, ali o kojoj svi govore više nego o ono službenoj, te koja je podijelila zemlje članice: francusko protjerivanje Roma.

- Hrvatska je u obrazovanju i zapošljavanju Roma, te u legalizaciji romskih naselja postigla velike uspjehe - pohvalila se premijerka, što ipak nije nabila na nos francuskome premijeru Fillonu, koji je također sudjelovao na EPP-ovu summitu.

Komentara 20

OB
-obrisani-
23:27 15.09.2010.

Opet oni i njihovi tzv. \"EU-prijatelji\"! I sad još dolaze ovamo, ta desničarska banda koja je Sanaderu držala ljestve dok je pljačkao. Propao im plan budućih pljački pa dolaze spasiti što se spasiti dade.....

OB
-obrisani-
00:54 19.09.2010.

Blago zemlji sto Vas ima, pricat ce se stoljecima...

UK
Ugo Kajvez
00:14 17.09.2010.

\"Uspješno\" za njih valjda znači koliko su uspjeli love strpati u svoje đžepove i đžepove pajdaša ........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije