Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proboj blokade

Izraelska vojska zaplijenila brod s humanitarnom pomoći za Gazu

gaza
AFP
20.10.2012.
u 14:44

Brod je prevozio humanitarnu pomoć, najviše cement te dječje knjige, a na njemu je bilo 30 aktivista

Izraelska mornarica zaplijenila je u Sredozemnom moru međunarodni brod koji je plovio pod finskom zastavom te koji je pokušao probiti blokadu u kojoj se nalazi pojas Gaze.

Izraelski vojnici su se popeli na brod \"SV Estela\" i preusmjerili ga k južnoj izraelskoj luci Ashdod. Intervencija vojske uslijedila je nakon što se posada broda oglušila na njihovu zapovijed da odustanu od plovidbenog pravca prema palestinskom području.

Brod je prevozio humanitarnu pomoć, najviše cement te dječje knjige, a na njemu je bilo 30 aktivista, javlja Reuters. Brod je isplovio iz Napulja 7. listopada.

Izrael drži Gazu pod pomorskom blokadom, koju pravda u cilju onemogućavanja krijumčarenja oružja. U pojasu Gaze živi 1,6 milijuna stanovnika.

Ključne riječi

Komentara 10

OB
-obrisani-
16:24 20.10.2012.

Zapleni brod u međunarodnim vodama . Pre će biti da su oni gusari

NE
Nepokolebljiv
16:56 20.10.2012.

Svaki vojni brod na svijetu ima "pravo" razmjerno kalibru vlastitih topova zaustaviti bilo koji trgovacki, ribarski ili bilo kakav drugi brod bilo gdje i predlediti ga. To je pravo vojnih brodova od kada tih ima i bit ce dok ih bude bilo. Ovi drugi imaju duznost ne tovariti teret za koji znaju da bi mogao iritirati neciji vojni brod i sve ce biti u redu. To je stvarnost kao sto je stvarnost da onaj koga zaustavi policajac na cesti si povecava cifru na prijavi kazne ukoliko se upusta u rasprave s policajcem. Pametnom dovoljno a onom drugom nije vrijedno tumaciti "detalje".

SA
saentisch
15:09 20.10.2012.

Pa gdje je sada slavljeni režiser Lustig, zar nebi trebalo snimiti i film na ovu temu ili je on moguće zagovornik izraelske tiranije i genocida???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije