Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTAJA POREZA

Izbjegavanjem plaćanja PDV-a državu oštetio za preko 60 tisuća eura

Prijava poreza na dohodak
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
23.02.2023.
u 10:58

Kriminalističko istraživanje pokazalo je kako je direktor tvrtke na području Gvozda u Sisačko-moslavačkoj županiju je utajom poreza oštetio državni proračun za 60,6 tisuća eura. 48-godišnji Mađar cijele 2019. nije prijavio prihod niti druge činjenice koje utječu na utvrđivanje porezne obveze tvrtke

Na više od 60 tisuća eura procjenjuje se šteta koju je, izbjegavanjem plaćanja PDV-a, tvrtki na području Gvozda kojoj je direktor navodno počinio 48-godišnji mađarski državljanin. Sisačko-moslavačka policija u četvrtak je objavila kako je, u suradnji sa Općinskim državnim odvjetništvom u Sisku, dovršila kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim Mađarom zbog sumnje u kazneno djelo utaje poreza ili carine.

Otkriveno je kako osumnjičeni, kao direktor tvrtke sa sjedištem na području Gvozda, za obračunsko razdoblje tijekom cijele 2019. nije prijavio prihod, predmet niti druge činjenice od utjecaja na utvrđivanje porezne obveze. Na taj je način, u vidu neprijavljivanja i neplaćanja porezne obveze, odnosno izbjegavanja plaćanja PDV-a, oštetio hrvatski državni proračun za ukupno 60,6 tisuća eura. Iz policije najavljuju kako će protiv osumnjičenog podnijeti posebno izvješće sisačkom Općinskom državnom odvjetništvu.

>> VIDEO: Tomašević: Primio sam prijetnje smrću

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije