Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIDEO S NADZORNIH KAMERA

Bizaran slučaj u MORH-u: Presnimila trenutak potresa i poslala obitelji, tuže je za odavanje tajnih podataka

MORH
Foto: MORH / T. Brandt
21.02.2023.
u 15:18

Zaposlenica MORH-a je mobitelom snimila videozapis potresa kojeg su uhvatile sigurnosne kamere i poslala ga čistačici koja radi u uredu i svojoj obitelji. Zbog tog je postupka optužena za odavanje tajnih podataka, a predložena kazna je 7 mjeseci uvjetnog zatvora

Da država ponekad različitim aršinima mjeri iste stvari, na svojoj je koži osjetila 25-godišnja zaposlenica MORH-a, koja se našla u problemu jer je snimila ekran na kojem je bila snimka potresa. I tu snimku proslijedila drugim osobama, uključujući članove svoje obitelji. Te zbog toga zaradila optužnicu za odavanje tajnih podatka (!?), popraćen prijedlogom da joj se izrekne uvjetna kazna od sedam mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine.

Bizarna priča, s kojom će se sada baviti sud dogodila se 30. prosinca 2020., dan nakon potresa. Djevojka je bila na svom radnom mjestu unutar MORH-a, a nadzorne kamere su snimile trenutak potresa. Ona je ono što su snimile nadzorne kamere presnimila na svoj mobitel te to kasnije podijelila, kako navodi tužiteljstvo, neovlaštenim osobama. Iako je znala da su snimke pohranjene na sustavu koji je klasificiran stupnjem tajnosti, pa je samim tim ona bila obvezna čuvati tajnost tih podataka.

Tijekom istrage 25-godišnjakinja je kazala da je nakon potresa bila u uredu, vidjela snimku, snimila je mobitelom te pokazala čistačicama. - Pitala sam čistačicu je li vidjela da su kamere uhvatile trenutak potresa. Kada sam joj to pokazala, ona me zamolila da joj to proslijedim. I jesam. I njoj i mojoj obitelji. A u tom stanju šoka nisam razmišljala da činim nešto nezakonito - branila se 25-godišnjakinja.

VIDEO: Bizarna priča: Snimila trenutak potresa u zgradi MORH-a, zaradila je optužnicu

 

Komentara 12

DU
Deleted user
15:54 21.02.2023.

Aha. A kad je ministar obrane Jozo Radoš prouzročio skandal iznimno štetan za hrvatsku nacionalnu sigurnost. Naime, u službenom glasilu MORH-a Vojni vjesnik, dopustio je objavljivanje popisa približno deset tisuća kandidata za stambene kredite MORH-a i pri tome, potpuno nepotrebno,, razotkrio strogo čuvane osobne podatke zaposlenika MORH-a i Glavnog stožera koji rade u vojnim sigurnosnim i obavještajnim službama. TO SE ZOVE TOČNO KAKO? I GDJE JE ministar završio?

NO
Nogalo
16:23 21.02.2023.

Što je tu bizarno?

ŠU
Šugaman
16:39 21.02.2023.

Što tu nije jasno? Postoji nešto što se zove oznaka tajnosti, vojna tajna, postoji čak i prometni znak "zabranjeno fotografiranje" To ne postoji samo ukrasa radi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije