Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ukrao motor

Sa slomljenim vratnim kralješkom skočio s 5m visine i pobjegao iz zatvora

pulski zatvor
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
23.08.2014.
u 16:15

Dok su zatvorenici bili u šetnji. Bojan D. (33) iskoristio je trenutak nepažnje zatvorskih čuvara te je zaletio i preskočio zid

Zatvorenik Ivan B. (22), okorjeli kradljivac i pljačkaš, pobjegao je pravosudnoj policiji skokom s prvog kata zadarske bolnice. Da stvar bude još bolja, imao je prijelom vratnog kralješka te je u trenutku skoka nosio Schantzov ovratnik.

Mladi kriminalac u četvrtak oko 17 sati izgubio je svijest u zadarskom zatvoru. Pravosudna policija ga je prevezla u bolnicu gdje su liječnici utvrdili da je pri padu slomio kralježak. Negdje oko 1.30, ali sad već govorimo o petku, Ivan B. otišao je po kavu iz aparata. U pratnji mu je cijelo vrijeme bio pravosudni policajac. Kada su se vratili u bolničku sobu, Ivan B. je na trenutak sjeo na krevet i onda krenuo u akciju. Odgurnuo je policajca, zaletio se prema prozoru i skočio sa pet metara visine s odjela neurokirurgije zadarske Opće bolnice. No, ni tu priči nije kraj. Ivan B. nekoliko ulica dalje ukrao je skuter te se izgubio u ulicama.

Prema neslužbenim informacijama, skuter koji je ukrao Ivan B. pronađen je kasnije u mjestu Biljane Donje, 20-ak kilometara udaljenom od Zadra. No, prema svemu sudeći, bjegunac se nije ni ondje zaustavio predugo. Otprilike u isto vrijeme kada je on mogao stići u Biljane, u mjestu je ukraden audi. Vlasnik je naivno ostavio ključeve u autu, što je tom lopovu bilo i više od poziva da se posluži novim prijevoznim sredstvom.

Iako u policiji nisu htjeli potvrditi mogućnost da je Ivan B. ukrao audi, sve upućuje na to da je ondje “promijenio” vozilo za bijeg. Policija mu za još ušla u trag.

Istog dana, dakle u petak, dogodio se još jedan jednako drzak bijeg iz zatvora. Mjesto radnje bio je zatvor u Puli. Vrijeme radnje, oko 17 sati, dok su zatvorenici bili u šetnji. Bojan D. (33) iskoristio je trenutak nepažnje zatvorskih čuvara te se zaletio i preskočio zid.

Jedna pravosudna policajka čak je i zapucala za tim pljačkašem banke, ali to ga nije zaustavilo. Ni njemu nema traga.

A Bojan D. već ima iskustva s bjegovima iz kaznionica. Naime, prošle je godine izveo ono što je malo kome uspjelo. Pobjegao je iz Lepoglave. Tada je također iskoristio nepažnju stražara te je skočio kroz prozor. Aterirao je čak na auto jednog od djelatnika kaznionice te je dalje pobjegao u šumu. No, njegov bijeg tada nije predugo trajao jer su se pravosudni policajci brzo organizirali i krenuli u potragu. Pronašli su ga u jednoj klijeti i odvezli natrag u ćeliju.

Ovaj put je “neukrotivi” Bojan D. utekao, čini se, na nešto dulje vijeme.

>> Helikopter sletio u dvorište zatvora i odletio s trojicom zatvorenika

Komentara 9

BE
belimo
15:04 23.08.2014.

..A da su im probali staviti malo soli na rep...Trojici školovanih čuvara pobjegne lopov i to drugi puta?!

DH
dalibor.hren
15:24 23.08.2014.

Jedan pobjegao a Ratka sami pustili.

JU
juma
22:54 23.08.2014.

Policajka je čak i zapucala piše u tekstu. Ma kako se samo usudila??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije