Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Iz programa za 'Dan sjećanja 2015.' izostavljen Siniša Glavašević

03.04.2015., Zagreb - Bojan Glavašević, pomocnik ministra branitelja.  Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
1/3
23.10.2015.
u 12:34

Gradonačelnik Ivan Penava tvrdi da politika s ovakvom odlukom nema ništa i da nije bilo nikakve loše namjere

Ove godine, prvi put poslije niza godina, u okviru programa Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. dana 20. studenoga neće se održati tradicionalna priredba "Grad – to ste vi" posvećena novinaru Siniši Glavaševiću ubijenom na Ovčari. Prijašnjih godina u okviru priredbe nazočni su imali prilike slušati Glavaševićeve tekstove, njegove tonske priloge iz 1991. iz opkoljenoga Vukovara, a čitana je i poezija i proza vezana za Domovinski rat.

Sin na listi SDP-a

– Nadam se da program još nije konačan i služben te da će se Grad predomisliti i prepoznati potrebu da se sjeti jednoga od najprepoznatljivijih ljudi iz Domovinskoga rata – rekao je Sinišin sin Bojan Glavašević.

Na upit smatra li da iza takve odluke stoje politika i činjenica da je on na listi SDP-a za iduće izbore, Glavašević je odgovorio kako se nada da politika s takvom odlukom ipak nema ništa. U isto vrijeme ministar branitelja Predrag Matić misli da je upravo politika razlog zašto je sjećanje na Sinišu Glavaševića izbačeno iz programa Dana sjećanja.

– Siniša je jedan od heroja i simbola Domovinskog rata. Izbaciti sjećanje na njega iz programa skandalozno je! Ovo je još jedan primjer kako se HDZ odnosi prema braniteljima i manipulira njima. Kada se misli da se ne može ići niže, onda je tu HDZ, a ovime pokazuju da mogu ići i ispod toga – rekao je Matić.

U isto vrijeme gradonačelnik Vukovara Ivan Penava tvrdi da politika s ovakvom odlukom nema ništa i da nije bilo nikakve loše namjere.

Simbol Vukovara

– Siniša je jedan od simbola Vukovara i Domovinskoga rata i nikada ga se ne bi namjerno zaobišlo – rekao je Penava.

Dodao je da je sjećanje na Sinišu Glavaševića izostavljeno iz službenoga programa jer se na raspisani javni poziv zainteresiranima za sudjelovanje u ovogodišnjim Danima sjećanja, a koji je trajao 30 dana, nitko nije javio s prijedlogom programa priredbe "Grad – to ste vi".

Tomislav Čorak, osoba koja je u Gradu Vukovaru zadužena za protokol, kaže da je Odbor za obilježavanje Dana sjećanja raspravljao samo o onim prispjelim prijedlozima koji su se javili na javni poziv te da to što sjećanje na Sinišu nije dio službenog programa ne znači da se taj program na kraju neće održati. Ovogodišnji program Dana sjećanja održava se od 13. do 28. studenoga u okviru kojeg će se održati 40 različitih programa.

– Apeliram da tijekom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara izostanu bilo kakve političke manipulacije i da Vukovar i njegova žrtva budu u središtu pozornosti. Grad će učiniti sve kako bi svi oni koji dođu u Vukovar bili primljeni dostojanstveno – poručio je Penava.

>> Bi li Siniša Glavašević danas imao PTSP i zašto?

Komentara 168

Avatar imotska115
imotska115
12:52 23.10.2015.

Zasto tolika panika samo oko Glavasevica, bilo je i drigih heroja i civila na ovcari ne samo on. Postujem sto je napravio za sve nas, ali nemojmo zaboravit i ostale koji su dali zivote za domovinu.

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
13:15 23.10.2015.

Ok, a kakve točno veze ima lik i djelo Siniše Glavaševića s ovim malim zločestim uhljebom koji se kao lingvist bez dana staža izvan fakulteta uguzio na mjesto pomoćnika ministra za stambene i opće poslove na plaćicu od 25.000 kuna, i usput gdje stigne vrijeđa i ponižava ratne vojne invalide i oboljele od PTSP-a?

DU
Deleted user
13:15 23.10.2015.

Jučer je Gordan Malić na svojem FB savršeno opisao dotičnog uhljeba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije