Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Iz fonda za oporavak 70% sada, 30% kad se vide razmjeri krize

CHARLES MICHEL
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
02.07.2020.
u 20:39

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel modificira prijedlog EK i kolač iz fonda za oporavak reže na dva dijela

Kriteriji za raspodjelu novca iz novog fonda za oporavak EU nakon koronakrize, prema kojima je Europska komisija izračunala da bi Hrvatskoj bilo stavljeno na raspolaganje dodatnih 10 milijardi eura, povrh 10-ak milijardi koje Hrvatska dobiva iz postojećih fondova Unije, ipak će biti promijenjeni. Europski dužnosnik, s kojim je jučer ekskluzivno razgovarao Večernji list u Bruxellesu, najavio je da će predsjednik Europskog vijeća Charles Michel modificirati Komisijin prijedlog tako što bi 70 posto novca bilo alocirano državama po Komisijinim kriterijima, a 30 posto po novim kriterijima. 

Cijeli tekst pročitajte u sutrašnjem izdanju ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme: 

- Državne potpore za lipanj dobit će 23.000 tvrtki sa 100.000 zaposlenih

- Noćni klubovi ne bi smjeli raditi jer ugrožavaju druge  

- HDZ računa na dio Škorina tabora i svih osam manjinaca 

- Tri ključna izborna obećanja triju najjačih političkih opcija 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
03:31 03.07.2020.

Pelinković kao i obično dobiva najveći dio kao povoljniji KREDIT a ne bespovratna sredstva. Znači kao i obično još jedna laž u nizu laži EU diktature i Kradezea. Kao nije dovoljno šta smo se u zadnja 2 mjeseca zadužili opet dodatnih 2 + 6 milijardi kuna. Guverner banke Vujčić se zadužuje uzduž i poprijeko. Pa neće on vračati novce. Boli ga....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije