Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVO JOSIPOVIĆ

'Tripalo je bio socijalist, partizan, komunist, dobar i pošten čovjek'

Ivo Josipović
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
18.06.2015.
u 21:50

Nagrade Miko Tripalo za 2014. godinu uručene su Antunu Vujiću i Dušku Sekuliću

U Alkarskim dvorima danas je održan jednodnevni znanstveno-stručni simpozij ‘Tripalovi dani u Sinju’ povodom 20. obljetnice smrti Ante Mike Tripala, prenosi Ferata.hr.

- Bio je socijalist, partizan, komunist, narodnjak, demokrata, bio je pristojan, dobar i pošten čovjek, čovjek pozitivnog duha. Ako išta mogu zaželjeti hrvatskoj politici onda želim da u hrvatskoj politici bude više tako poštenih, dobrih i časnih ljudi kakav je bio Ante Miko Tripalo - rekao je bivši predsjednik Ivo Josipović.

Njegov prethodnik Stipe Mesić rekao je da je demokracija proces na kojem se radi te ukazao na potencijalne opasnosti koje su aktualne za Hrvatsku sadašnjost. Mesić je kritizirao demokraciju i stranački pluralizam u Hrvatskoj govoreći kako se osniva previše stranaka, a demokraciju se često poistovjećuje sa anarhijom i bezakonjem.

Nagrade Miko Tripalo za 2014. godinu uručene su Antunu Vujiću za znanstveno-publicističko djelo Hrvatska i ljevica – Prilog socijaldemokratskom gledištu, koje promiče ideje i vrijednosti socijaldemokracije, te Dušku Sekuliću, za znanstveno djelo Identitet i vrijednosti – Sociološka studija o hrvatskom društvu, koje pridonosi stvaranju znanstvene osnove za demokratsko djelovanje i promicanje europskih vrijednosti u hrvatskome društvu.

>> Tražio sam da Miko Tripalo bude počasni predsjednik SDP-a

Foto: Alcatel

Komentara 105

LA
LaurenceofArabia
22:27 18.06.2015.

Opet je sav u oksimoronima. Ne mozes istovremeno biti i partizan i komunist i dobar i posten. To su price za malu djecu.

MI
mirr
22:21 18.06.2015.

blentavog covika, boze dragisacuvaj

Avatar Riesenschnauzer
Riesenschnauzer
22:28 18.06.2015.

E cuj, ako je bio narodnjak, nije mogao biti socijaist. Ne ide, pa ne ide.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije