Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tjeralica

Istražni zahtjev protiv muškarca (39) zbog ratnih zločina u Antinu

vojnik
Arhiva VL
20.12.2010.
u 19:34

Postoji sumnja da je 39-godišnji osumnjičenik od listopada do prosinca 1991. nakon oružane agresije i okupacije Antina kao pripadnik srpske paravojne postrojbe zajedno s tri nepoznata pripadnika srpske paravojske počinio ratne zločine

VUKOVAR - Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru istražni zahtjev protiv jedne muške osobe (39) zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, objavljeno je danas na internetskoj stranici Županijskoga državnog odvjetništva.

Postoji osnovana sumnja, navodi se u priopćenju Državnog odvjetništva bez objave njegova identiteta, da je 39-godišnji osumnjičenik od listopada do prosinca 1991. nakon oružane agresije i okupacije Antina, sela s većinskim hrvatskim stanovništvom jugozapadno od Vukovara, od tzv. "JNA" i srpskih paravojnih postrojbi, kao pripadnik srpske paravojne postrojbe tzv. "arkanovci" zajedno s tri nepoznata pripadnika srpske paravojske, odveo civila S. L. (r. 1945.) iz obiteljske kuće nakon čega je ubijen.

Mještanku R. S. (r. 1926.) u njenoj obiteljskoj kući pretukao je nogama i rukama po glavi i cijelom tijelu te joj prijetio noževima da će je zaklati pri čemu joj je ozlijedio glavu i oko.

U istražnom zahtjevu navodi se da je civila J. P. (r. 1940.) također pretukao u njegovu dvorištu, a malo prije spomenutu mještanku R. S. pozvao da gleda kako ga zlostavlja.

Osumnjičeni 39-godišnjak nije dostupan hrvatskom pravosuđu pa je u istražnom zahtjevu predloženo određivanje pritvora i raspisivanje tjeralice.

Ključne riječi

Komentara 4

MO
mozel
20:57 20.12.2010.

To su Arkanovi BELE KOKOSKE ! treba podici optuznicu za ratni zlocin protiv JNA ,kao komunisticki teroristi kao sto i jesu pa neka se pogleda njihova djela koja su napravili.

OB
-obrisani-
19:48 20.12.2010.

hrvatska demokracija ne treba ganjati kokošare. hrvatska semokracija treba progoniti vrh titove komunističke jna. pametnome dosta.

KR
krka
09:15 21.12.2010.

Nema mira i pravde dok se jugokomunistička hobotnica ne sasjeće pošto jesve viđeno zlo zakuhano u njihovoj režiji i kuhinji. Nema oprosta-apsolutno nikome i za ratne zločine nema zastare. Sjetimo se Izraelaca; i dan danas progone zločince iz vremena 1939-1945, sjetimo se Artukovića kojega je jugo sudstvo seciralo na bolesničkoj i samrtnoj postelji:dakle još žešće naprijed. Nema ni povrata imovine pobunjenicima koji su imali pušku u ruci protiv države od koje sada traže stanove, mirovine....Nema države na svijetu koja daje penzije teroristima koji u je rušili. Bajiću samo naprijed, ako treba otvori još 1000 radnih mjesta istražitelja, goni bandu i zatvaraj, kako ratne zločince, tako i tajkunske pljačkaše, narod te podupire i čeka rezultate!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije