Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽNI ZAHTJEV Mirko Govedarica osumnjičen je za teško ubojstvo

Istraga: Govedarica tražio sastanak sa Mrveljom, namjeravajući ga ubiti

vrapce-crn.jpg
Foto: Marko Prpić
26.10.2008.
u 18:00

ZAGREB – Zagrebačko županijsko državno odvjetništvo sumnjiči Mirka Govedaricu (40) za teško ubojstvo poduzetnika Zorana Mrvelja (42).

U istražnom zahtjevu koji je dostavljen zagrebačkomu Županijskom sudu, Govedaricu se sumnjiči da se 21. listopada oko 10 sati sastao s Mrveljem, kojem je dugovao 20.000 kuna. Kada se sastajao s njim, namjeravao ga je ubiti i uspio ga je nagovoriti da se Mrveljevim automobilom odvezu do Gornjeg Vrapča u Ulicu Manterovčak 100.

Govedarica mu je, navodi se u istražnom zahtjevu, lažno predočio da ga tamo čeka prijatelj, koji bi mu trebao posuditi novac da Mrvelju vrati dug. Kada su se dovezli do Manterovčaka, Govedarica se u vozilu posvađao s Mrveljem, nakon čega mu je iz revolvera ispalio hitac, prvo u zatiljak, a zatim i u čelo. Kad je Mrvelj preminuo, Govedarica mu je uzeo 3000 kuna i 1200 eura te pobjegao, ponijevši sa sobom oružje.

Govedarica je uhićen u četvrtak u stanu na Črnomercu gdje neprijavljeno boravi, a policija je u stanu našla i novac. Priveden je istražnom sucu, koji mu je odredio zadržavanje, a tužiteljstvo traži pritvor zbog teških okolnosti počinjenja djela.

Inače, s obzirom na kvalifikaciju, za to je predviđena i maksimalna zatvorska kazna.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije