Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na netu

Ispit iz engleskog pišete u Hrvatskoj, a ocjenjuje se u SAD-u

zakanje
zdravko Bičak/VLM
30.10.2012.
u 11:51

Korištenjem tih materijala i povezivanjem sa sličnim projektima u nekim drugim državama omogućava se i razmjena znanja

– Cilj nam je u iduće tri godine cjelokupnu nastavnu građu digitalizirati – najavio je pročelnik za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu, sport i informiranje Željko Šančić na inicijalnoj radionici projekta Open Discovery Space (ODS) održanoj u Osnovnoj školi Žakanje. Sudjelovalo je 27 ravnatelja i nastavnika iz Karlovačke županije.

Glavni je cilj projekta poticanje usvajanja, razmjene i korištenja već postojećih digitalnih nastavnih materijala kreiranih zahvaljujući nacionalnim inicijativama i financiranju iz fondova EU.

Korištenjem tih materijala i povezivanjem sa sličnim projektima u drugim državama omogućava se i međunarodna razmjena nastavnih materijala, ali i znanja. Tako je karlovačkom županu Ivanu Vučiću, koji je obišao sudionike radionice, prezentirana mogućnost pisanja testa iz engleskog jezika u nekoj od hrvatskih škola koji zatim  ispravlja učiteljica u SAD-u.

 – Današnja djeca imaju odbojnost prema hrpama papira, bilježnica i knjiga. Oni su doista internet-generacija i sve digitalno što se koristi u nastavi za njih je velika motivacija za rad, ali i odličan način za puno brže i lakše usvajanje znanja. Osim toga, za mnoge pokuse iz, primjerice, fizike ili kemije potrebno je puno materijala, ali i vremena i truda. Stoga gotovi pokusi s animacijama mogu biti odličan alat za bolje učenje – rekla je Vesna Hajsan Dolinar, ravnateljica OŠ Žakanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije