Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISIL na Mediteranu

Prvi morski napad i to na egipatski vojni brod

ISIL napad egipatski brod mediteran
Foto: screenshot/youtube
17.07.2015.
u 10:49

Fotografije i snimke pokazuju magnitudu napada - velika buktinja i crni dim uzdizao se s egipatskog patrolnog broda nedaleko od obale nakon što je pogođen raketom

Muslimanska teroristička organizacija ISIL preuzela je odgovornost za raketni napad na egipatski vojni brod. Riječ je o prvom morskom napadu ISIL-a, i to na Mediteranu, a da se on doista i dogodio, potvrdila je egipatska vojska, no o detaljima nisu željeli govoriti, piše  portal Advance.hr.

Fotografije i snimke pokazuju magnitudu napada - velika buktinja i crni dim uzdizao se s egipatskog patrolnog broda nedaleko od obale nakon što je pogođen raketom. Jedan od svjedoka istaknuo je u razgovoru za medije: "Sjedili smo na plaži i odjednom smo vidjeli eksploziju."

Napad se dogodio u neposrednoj blizini granice s Izraelom i Pojasom Gaze. Fotoreporter AFP-a, koji se nalazio na palestinskoj obali, također je svjedočio napadu te ističe kako su drugi brodovi egipatske mornarice došli spašavati osobe s pogođenog broda. Egipatska mornarica ističe kako nema mrtvih.

RT piše i da je 1. srpnja jedna od najaktivnijih islamskih organizacija  Wilayat Sinai, koja je dala prisegu lojalnosti ISIL-u, ispalila je više raketa na egipatskome tlu - poginulo je 20 Egipćana i oko stotinu militanata.

>> Ostojić o prijetnjama islamista: Ovo nije prvi takav slučaj

 

Komentara 17

BC
bura.curba
17:09 17.07.2015.

cudno je i vama zar ne "muslimani ubijaju sami sebe" ili su tu umesane i oncle sam ruke, da ne kazemo i one cionisticke, da ne bi ispali antisucimiti

MR
mrkoje
17:13 17.07.2015.

pa sloboda je zeska stvar, to jest treba tu i pozrtvovanja zar ne

Avatar million
million
14:19 17.07.2015.

Pravo pitanje glasi, odakle im te rakete i gdje su proizvedene !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije