Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poruka na YouTubeu

Ostojić o prijetnjama islamista: Ovo nije prvi takav slučaj

Ranko Ostojić
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/2
15.07.2015.
u 17:00

Na pitanje postoje li neke indicije koje bi osobe to mogle biti, kazao je kako o detaljima ne može govoriti

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić komentirao je danas za Media servis video koji je osvanuo na YouTubeu, a u kojem islamisti zemljama bivše Jugoslavije, uključujući i Hrvatsku, prijeti osvajanjem.

 – Ovo nije prvi slučaj sličnih poruka koje su poslane preko Youtubea. Ne želim reći da opasnosti nema jer uvijek postoji opasnost od terorističkog napada, ali građani mogu biti sto posto sigurni da smo spremni odgovoriti na takve izazove. Ono što je važno, ne treba davati važnost upravo ciljevima koje se želi postići ovakvim snimkama. Mislim da je važna propaganda u kojima takve snimke, dižu tenzije oko toga, a to jest cilj terorista – kazao je Ostojić i dodao kako se ovakve snimke često pojavljuju.

 – Ovo je sada izšlo u javnost. Imali smo prije dvadesetak dana sličnu snimku, ali moram reći da policija, sudjelujući u Atlasu, posebnoj grupi zemalja Europske unije zajedno sa SAD-om i kroz antiterorističku koaliciju u tišini radi na svim onim snimkama i porukama koje mogu biti prijetnja za Hrvatsku – kazao je ministar.

Na pitanje postoje li neke indicije koje bi osobe to mogle biti, kazao je kako o detaljima ne može govoriti

 – Radi se u tišini. Naravno da njihov cilj nije da se otkriva identitet, sami znate kako izgledaju takve snimke. Sigurno je sljedeće, a to je da pazimo i u razmjeni informacija zajedno sa svojim saveznicima oko bilo koje osobe i prijetnjama koje se mogu dogoditi – rekao je Ostojić.

>> Islamisti prijete: 'Raduj se, o Kroatija, past će ti demokratija'

Komentara 46

DH
dalibor.hren
17:39 15.07.2015.

Kako će protiv islamista kad ne zna autora petosvastike?

Avatar Hrvatskištit
Hrvatskištit
18:49 15.07.2015.

Ostojiću od poljudske sramote prošlo je više od mjesec dana ,gdje su rezultati? Postoje samo dvije solucije ili si nesposoban ili znaš tko je učinio onu svinjariju na Poljudu pa ne želiš reći jer je umočen netko od tvoje partije.Ie.I ti onda nama pričaš o sigurnosti,no tješi nas nećeš još dugo obnašati ovu dužnost .

77
777CRO
18:44 15.07.2015.

Nema se Hrvatska čega plašiti kad ima takvog ministra ...kako je on samo hrabro poslao miliciju u hrvatskim policijskim odorama da upadaju u crkvu i premlaćuju invalide branioce sta bi tek uradio nekom drugom ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije