Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.02.2013. u 12:00

Manjak političke pameti je jedino IAM mogao dovesti u Bruxelles. Ona bi, da joj netko ponudi, vodila i program NASA-e

Koliko su varljivima bile predizborne samohvale koalicijskih pijetlova da imaju dovoljno stručnih, pametnih, školovanih i sposobnih za uspješno vođenje države, svakim se danom vidi sve više. Ingrid Antičević Marinović posljednjih je dana, nakon posjeta Parlamentu EU, postala najzornija predstavnica te vlasti i njezinih sposobnosti. Antičevićkino je bruxellesko trkeljanje ne samo njezina blamaža nego i poniženje za SDP, blamaža za Hrvatsku.

Pa i pokazatelj da je vlasti još uvijek važnija partijska podobnost od nečije sposobnosti. Da je drukčije, zar bi IAM uopće dobila priliku doći u Bruxelles i svojim domorodačkim engleskim izazvati nevjericu europskih parlamentaraca te razljutiti i nasmijati pola Hrvatske?

Problem IAM najmanje je njezin. To je fijasko onih koji su je očito mimo svih kriterija u Bruxelles poslali. Njezin je pak problem što je unatoč svom oskudnom znanju engleskog na taj odlazak pristala. No, znajući njezinu političku aroganciju i manjak samokritičnosti, zapravo i ne čudi što je u EU otišla. Sudeći po njezinoj reakciji, nakon što je svojim belgijskim govorom izazvala ogorčenje i podsmijeh, ona zapravo i ne vidi da je nešto pogriješila.

To što joj se smije Hrvatska, nju kao da i ne briga! Ona je dovoljna samoj sebi, no pitanje je može li proći lišo i u svojoj stranci? Moguće je da će joj se uime starih \"prvoboračkih\" zasluga progledati kroz prste.

Naime, pamti je se kao nekadašnju SDP-ovu sufražetkinju, zapravo kao \"partizanku\", koja u paru s također žestokom Željkom Antunović neprestano juriša \"na desničarske bunkere\". Već i sama činjenica da je Antunovićka nakon svih proteklih juriša \"poginula\" u unutarstranačkim borbama, a Antičevićka sve to preživjela, potencijalni je pokazatelj i njezine političke dugovječnosti, pa i nedavnoga odlaska u Bruxelles. SDP-u bi bilo najbolje da je više nikamo ne šalje. Ako su je pak mislili poslati kao zastupnicu u Europski parlament, onda bi to bilo i više od blamaže.

Engleski IAM mogao bi biti i novi minus za SDP. Ona nije morala znati engleski, ali nije morala biti ni poslana tamo kamo je otišla. Ne mora svatko u Saboru znati engleski, ali pošteno je to priznati. Manjak političke pameti je jedino IAM mogao dovesti u Bruxelles. Ona bi, da joj netko ponudi, vodila i program NASA-e. Njezin je engleski stoga izazvao internetsku gledanost ravno Severininu svojedobnom \"autorskom djelu\". Podjednaka im je i vrijednosna razina.

U SDP-u i HNS-u sigurno ima i onih koji mnogo bolje znaju engleski od zastupnice IAM, ali im je možda i vlastita samokritika zapriječila odlazak u Belgiju. No, možda je jedan od najvećih problema vlasti SDP-HNS što neki njihovi dužnosnici, od svega, znaju jedino engleski. Zato i vladaju kako vladaju. Od ove vlade bilo je niz nepoštenijih vlasti, ali možda nijedna nesposobnija. Vladajući se u Hrvatskoj zapravo prave Englezi. Puni su sebe i ne misle hrvatski. Njima su najvažniji napuci iz Bruxellesa koje onda poput pučkoškolaca zovu \"domaćom zadaćom\". Ipak, budu li nam u administrativnom centru EU zastupnici poput IAM, onda naše vlasti neće znati ni što im je \"domaća zadaća\".

Ova se vlast prije izbora hvastala da će gospodarski i politički nakon HDZ-ovih lopovluka preporoditi Hrvatsku. Do sada se od tih obećanja ništa nije dogodilo.

Ljudima se samo oduzima, a ništa ne daje. Vlast se uz to svela na politički servis EU, trudeći se oko tzv. regije. Narodu se, pak, ti napuci predstavljaju kao samostalna hrvatska politika! Možda ova vlast tako doista i razmišlja shvaćajući kao jedno od svojih temeljnih političkih načela i brigu o prostoru nekadašnje Jugoslavije. Sigurno bi puk u Hrvatskoj bio sretniji da se vodi više interesa o hrvatskoj državi, a manje o \"bliskom istoku\".

Zato je i potrebno u vodstvu države imati i sposobne i domoljubne. Bez takvih možemo svi govoriti engleski, ali od toga za Hrvatsku neće biti nikakve koristi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije