Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPROMIŠLJENA OBJAVA

Influencerica na meti kritika: Objavila lokaciju bolnice, Rusi je raketirali nekoliko sati nakon

Missile attack on Dnipro
Foto: Stringer/REUTERS
1/4
31.05.2023.
u 11:38

U bolnici su se nalazili ranjeni vojnici, a ukrajinska influencerica Anna Alkhim objavila je apel pratiteljima u kojem je otkrila da je velik broj vojnika na bolničkim odjelima šest i devet

Ukrajinska influencerica Anna Alkhim zbog svog nepromišljenog poteza našla se na meti kritika. Naime, Anna je u Instagram objavi otkrila lokaciju bolnice u Dnjipru u kojoj su ležali vojnici, a koju nekoliko sati nakon objave Rusi napali raketama, prenosi Daily Mail.

Influencerica je u četvrtak na svom Instagram profilu sa 600 tisuća pratitelja podijelila apel da na sabirna mjesta u gradu donesu odjeću i hranu za vojnike koji se nalaze u bolnici. Dodala je i da je velik broj vojnika na bolničkim odjelima šest i devet. Nakon nekoliko sati, Rusi su započeli raketni napad na bolnicu. 

U bombardiranju ubijeno je četvero, a ranjeno 30 ljudi među kojima su i dva dječaka u dobi od tri i šest godina. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski napad je nazvao zločinom protiv čovječnosti uz objašnjenje da ne postoji vojna svrha u bombardiranju bolnice. Smatra da je to čisti ruski teror. Anna je nakon napada obrisala objavu.

- Stavila sam objavu jer pola Dnjipra je znalo gdje se bolnica nalazi. Samo da vas podsjetim da sam jedna od nekoliko influencera koja na svojem profilu objavljuje informacije o ratu. Volontirala sam i podržavala Ukrajinu od prvog dana rata, ali vas nije briga jer me morate objaviti na svojim glupim kanalima - rekla je influencerica. 

GALERIJA Što je sustav Patriot i može li Ukrajina njime srušiti ruske hiperzvučne rakete?

Missile attack on Dnipro
1/11

Lokalni mediji optužili su je da je Rusima pomogla s informacijama da pogode bolnicu. Ukrajinski dužnosnici više puta su upozoravali influencere i medije da ne objavljuju informacije koje bi Rusi mogli iskoristiti. Ukrajinsko ministarstvo obrane smatra da je napad ozbiljan ratni zločin koji je prekršio Ženevske konvencije. S druge strane, Moskva odbacuje optužbe o počinjenju ratnih zločina te niječe da su ruski vojnici namjerno gađali civile. 

VIDEO Snimke dronova iz Rusije šire se mrežom Telegram

Komentara 2

MA
Marko1111
13:10 31.05.2023.

Kako sad pogodili Rusi bolnicu,do jučer su ukrosi obarali sve rakete Rusima. Malo je reći da su bili učinkoviti,znali su oboriti i više nego što su Rusi poslali toga dana.😲

Avatar TheJack
TheJack
12:16 31.05.2023.

Dobri decki mirisu tratincice, a zli gadjaju bolnice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije