Naslovnica Vijesti Hrvatska

Imoćani u panici: Nakon potresa rijeka Vrljika počela nestajati

Rijeka je to kojom se opskrbljuje 98 posto stanovništva Imotske krajine
08. rujna 2018. u 11:22 27 komentara 32670 prikaza
rijeka Vrljika
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/22

Potres magnitude 4,2 stupnja po Richteru zatresao je sinoć Imotsku krajinu, a nakon podrhtavanja tla Imoćane je jutros dočekao novi šok. Vodostaj rijeke Vrljike na njezinim glavnim izvorištima počeo je drastično opadati, javlja Radio Imotski.

Noćni udar Potres od 3,7 stupnja 3 km od Imotskog: 'Dobro je treslo'

Rijeka je to kojom se opskrbljuje 98 posto stanovništva Imotske krajine. Naime, od 6.20 sati razina vode kod prve ustave bila je oko 68 centimetara manja od razine prije potresa, da bi već oko 9 sati bila cijeli metar niža.

Isti slučaj zabilježen je 24 .svibnja 2004. godine kada se nakon potresa povukla rijeka za nekoliko sati u utrobu zemlje. Na sreću ubrzo se vratila. No, ovoga puta prošlo je više od deset sati, a nivo vode i dalje opada.

[video: 26618 / ]

Na stranici EMSC-a brojni su opisali potres koji je sve iznenadio.

– Živim u stanu na trećem katu, osjetio sam jak potres. Sat vremena kasnije još osjećam podrhtavanje – napisao je jedan Imoćanin.

– Nije mi bilo svejedno, još tutnji – komentar je drugog.

"Lagano i konstantno podrhtavanje od desetak sekundi", "Prvo se čuo strašan zvuk, a onda je započelo podrhtavanje od oko šest sekundi", "Nekoliko sekundi tutnjave i laganog drhtanja. Ništa strašno, ali neugodno", "Osjećalo se kao da dolazi vlak, završilo je s nekoliko snažnih podrhtavanja", "Osjetili smo ga u Pisku. Bio je kratak, oko pet sekundi, ali snažan", samo su neki od brojnih komentara.

rijeka Vrljika
1 / 22
rijeka Vrljika
ccc
CCC Shoes&Bags
Ima li što slađe od dječjih cipela? Još kad se usklade s roditeljima...

A1 izdvaja za Vas

 • ilijan1a:

  Novinari radite paniku kao što radite paniku i od malo jače kiše. Rijeka Vrlika tu izvire od kad se živi tu i dalje će izvirat i teći.

 • Avatar LIKA
  LIKA:

  Ne treba nam ni voda ni hrana glavno da imamo HDZ

 • cvikcange:

  Koji to Imoćanin paničari?