Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grabar Kitarović u Zagorju

Pronašla čizmu u kakvoj je prohodala kilometre po Afganistanu

kolinda
Foto: Silva Videk
1/17
11.12.2014.
u 14:28

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a u svoju je kampanju uložila i 200.000 kuna vlastite ušteđevine

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović treći je dan kampanje započela posjetom Krapinsko-zagorskoj županiji, odnosno Krapini, gdje je posjetila sajam, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina te Dom za starije i nemoćne Sv. Nikola. Kako je danas rok za predaju privremenog financijskog izvješća, novinari su je upitali kako u kampanji stoji s financijama i koliko će trošiti u kampanji.

– Učinili smo sve u skladu sa zakonom, a što se tiče projekcija potrošnje, ići ćemo do limita koji je osam milijuna kuna. Hoćemo li potrošiti sve, još ne mogu reći, ali bit ćemo transparentni i nastojat ćemo biti štedljivi zbog gospodarskog stanja kakvo je u Hrvatskoj. Ono što me tješi u svemu tome jest daj taj novac ostaje u Hrvatskoj i da se ulaganjem u kampanju zapravo ulaže u hrvatsko gospodarstvo. I osobno sam prikazala sredstva na web-stranici koje sam uplatila u kampanju – 200.000 kuna od svoje ušteđevine, rekla je.

Na upit koliko će HDZ potrošiti na njenu kampanju, Kolinda Grabar Kitarović rekla da to također još ne može reći.

– Kao što znate, imali smo donatorsku večer i imat ćemo ih još, pa ćemo vidjeti koliko će se novaca skupiti od donacija, rekla je Grabar Kitarović, osvrnuvši se i na prigovore GONG-a oko donatorskih večera.

– Još jednom ponavljam da smo transparentni i slobodno tko god ima pitanje neka nas nazove i provjeri što ga zanima. Donatorske večere su uobičajena praksa u svijetu – netko vam može dati novac i potpisati donatorski ugovor, a možete i vi biti ljubazni prema njemu, pa ga pozvati na večeru, popričati s njim i čestitati mu usput Božić i Novu godinu. Oba načina su legitimna, ali ovaj drugi je ipak ljepši i kulturniji – zaključila je Kolinda Grabar Kitarović.

Inače, u Domu za starije i nemoćne štićenici su joj otpjevali "Dobro mi došel prijatel", nakon čega se osvrnula na loše životne uvjete treće dobi u Hrvatskoj te obećala promjene na bolje.

Kolinda Grabar Kitarović posjetila je i tvornicu Inkop u Poznanovcu.

– Posebnu ću pozornost kao predsjednica Hrvatske posvećivati umirovljenicima jer je izuzetno bitno zadržati standard i poboljšati ga. Želim zaštititi mirovine i učiniti da one prate rast gospodarstva i rast plaća. Dakako, to nije lako u društvu u kojem sve više mladih odlazi iz države, pa postaje sve starije. Posao nam je osigurati uvjete da mladi ostaju ovdje, da mogu nalaziti posao i da mogu brinuti o svojim obiteljima. Želim od Hrvatske napraviti zemlju u kojoj se ostaje, a ne iz koje se odlazi, stoga će mi prvi potez biti razgovor s predsjednikom Vlade RH. Inicirat ću sjednicu Vlade na kojoj će se raspravljati o trenutačnom stanju u Hrvatskoj i zatražiti da vidimo rješenja koja sadašnja vlast nudi. Ako ih nemaju, treba inzistirati da odu i da se raspišu prijevremeni izbori jer agoniju ne smijemo nastaviti. Svaki dan s takvom Vladom na čelu Hrvatske gubitak je za sve nas, zaključila je Grabar Kitarović te nastavila prema Bedekovčini, Donjoj Stubici i Zaboku, gdje bi trebala demonstrirati i kako se snalazi na klizavom terenu. Naime, potvrđeno nam je iz tajništva zagorskog HDZ-a, njihova će predsjednička kandidatkinja stati na klizaljke na novootvorenom zabočkom klizalištu.

– Uzela sam baš ovu čizmu zato što sam baš u ovakvim čizmama, samo manjeg broja, gazila kilometre i kilometre po Afganistanu i moram reći da je to izvrstan hrvatski proizvod pa su me i svi iz drugih kontingenata ispitivali odakle mi čizme jer su ne samo lijepe već i jako dobre i ponosna sam što sam mogla promicati taj hrvatski proizvod – rekla je predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović nakon što je obišla pogon tvornice kože i obuće Inkop, a o dvorani s uzorcima ugledala tu čizmu. Priznala je i da nije znala da za proizvodnju jedne cipele ima toliko puno proizvodnih procesa, a svaku je djelatnicu uz čestitku za Božić darivala čokoladom. Nakon razgovora s direktorom Vladom Rafajem koji joj je objasnio da se ovdje radi obuća i po NATO-standardima, Kolinda Grabar Kitarović je kazala:

– Kao predsjednica Republike Hrvatske radit ću upravo to, promicati hrvatske proizvode, otvarati vrata našim izvoznicima jer jedino povećanjem proizvodnje i izvoza možemo stvarati nova radna mjesta, možemo zapošljavati ljude. No, temeljni problem Hrvatske u ovom trenutku je duboka socijalna i gospodarska kriza koja se mora rješavati ovakvim mjerama, kazala je.

Nakon posjeta tvornici Inkop u Poznanovcu kratko se zadržala u središtu Bedekovčine gdje ju je dočekalo dosta ljudi i gdje je na štandu na kojem su se prodavali ručni radovi za Udrugu invalida Bedekovčina kupila jednu škrinjicu, a zatim je krenula put Donje Stubice.

>> 'Kolinda govori protiv suradnje sa Srbijom, a članica je Trilaterale'

Komentara 74

ST
stefj
13:38 11.12.2014.

Tja, njezina kampanja je uz Kujundžićevu jedina koja se ne financiraju iz proračuna. Josipović je na kampanju do sada potrošio više novca iz proračuna nego što će ukupno svi ostali kandidati potrošiti zajedno. Uz to, angažirao je državne, paradržavne i nevladine organizacije, tako da su npr. HTV, MORH, USKOK, ZAMP, MUP i još hrpu takvih aktivno sudjeluje u kampanji na predsjednikovoj strani... Vidi se da je od izuzetne važnosti da Josipović ponovo osvoji mandat, ne samo radi utjecaja i novca, već je to jedini način da SDP na slijedećim parlamentarnim izborima ostane na vlasti. Jedino s Josipovićem na Pantovčaku je moguće da mandat dobije Milanović, pa da s Holy radi postizbornu koaliciju.

UI
Uvijek_iskreno
13:42 11.12.2014.

Idemo do pobjede! Samo naprijed Kolinda, glas mene i moje obitelji imate!

LE
lea3010
13:45 11.12.2014.

Samo naprijed Kolinda!! Najbolji izbor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije