Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branitelji

I u Karlovcu bi bilo prosvjeda da nisu pripremali proslavu priznanja

braniteljski prosvjed (1)
Ivo čagalj/Pixsell
17.01.2011.
u 16:37

Preko HVIDR-e smo Purdi, kao što činimo i za ostale branitelje, pružili financijsku i pravnu pomoć, poručuju iz županijske Zajednice udruga HVIDR-e

Da članovi ovdašnje HVIDR-e i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata nisu pripremali proslavu 19. godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske, prosvjeda potpore zatočenom vukovarskom branitelju Tihomiru Purdi vjerojatno bi bilo i u Karlovcu.

 - Organizirali smo obilježavanje godišnjice priznanja, mjesecima prije dogovoreno, i nismo mogli ući u prosvjede, ali smo Purdi, preko HVIDR-e, kao što činimo i za ostale branitelje, pružili financijsku i pravnu pomoć te zatražili pomoć državnih institucija - kazao je Petar Banić, predsjednik županijske Zajednice udruga HVIDR-e.

 No, u tom obilježavanju godišnjice priznanja, po mišljenju Zbora udruga ratnih postrojbi Domovinskog rata Karlovačke županije, nisu sudjelovale sve braniteljske udruge u županiji.

 - Nego samo dio povlaštenih, posebnih udruga! Tzv. Koordinacija braniteljskih udruga ne predstavlja 22.000 branitelja iz 30-ak domicilnih ratnih postrojbi. Mogu, potencijalno, predstavljati do tisuću članova HVIDR-e i raznih interesnih sportsko-rekreativnih grupa branitelja, registriranih kao udruge - poručio je Vlado Benko, predsjednik Zbora i naglasio da Koordinacija, za razliku od njih, ima potporu čelništva, prostorije za rad i dobiva znatna sredstva.

Komentara 2

RA
Razum
17:02 17.01.2011.

Bravo Benko, pravi branitelji su još jednom osramoćeni i poniženi i zaboravljeni. U prvim redovima junaci iz toplih zagrebačkih ureda i radio stanica a branitelji doma sa hladnim radijatorima.

LE
leptirica11
10:20 18.01.2011.

SLUČAJNO se poklopilo?!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije