Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udaili po HDSSB-u

HSS: Problem s prijevozom igrokaz je u režiji HDSSB-a

osječko-baranjski HSS, HSS (1)
HSS
03.10.2012.
u 13:14

Gdje je odgovornost župana Šišljagića za probleme prijevoza srednjoškolaca? Čovjeka koji se inatio preko leđa djece, upitao je šef županijskog HSS-a Zvonko Pongrac

Gdje je odgovornost osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića za nastale probleme prijevoza srednjoškolaca u Čepinu? Inatio se preko leđa djece jer problem oko prijevoza srednjoškolaca igrokaz je u režiji HDSSB-a koji je izmaknuo kontroli – oštro su danas reagirali čelnici osječko-baranjskog HSS-a koji je na vlasti u općini Čepin te županu postavili dodatno pitanje gdje je bio proteklih mjesec dana otkako problem postoji te gdje su njegove stručne službe da provedu Vladinu uredbu o subvencioniranju međumjesnog prijevoza srednjoškolaca?

– Tko će biti kažnjen? Neće župan Šišljagić i njegove stručne službe koje su trebale provesti Vladinu uredbu, nego istureni igrač u igrokazu, direktor GPP-a Igor Medić. Tek u trenutku kada su djeca uzela stvari u svoje ruke, blokirala autobuse i u ime roditelja zatražila svoja prava, javio se župan kao spasitelj koji traži rješavanje problema i traži odgovornost čelnih ljudi GPP-a – reagirao je čelni čovjek županijskog HSS-a Zvonko Pongrac. HSS, kazali su, smatra da je nedopustivo da se HDSSB i njihovi direktori inate preko leđa djece.

– Gospodine Šišljagiću i ostala gospodo iz HDSSB-a, nemojte nam prodavati maglu o ishitrenosti gospodina Medića. Ponovit ćemo: HDSSB je ugasio svjetlo u našoj županiji. Povijest nije počela osnivanjem HDSSB-a. Vodstvo HDSSB-a je u dresovima HDZ-a (svoje bivše stranke) dalo "nemjerljiv doprinos“ uništenju osječkog i slavonskog gospodarstva. Postavljamo i pitanje bi li problem prijevoza postojao da je na vlasti u spornim općinama HDSSB? Sigurno ne bi! – zaključili su haesesovci. Do komentara prozvanog župana i predsjednika HDSSB-a V. Šišljagića zasad nismo uspjeli doći.

I SDP ustao protiv HDSSB-a

– Priča s prijevozom djece u Čepinu pokazala je da se HDSSB služi obmanama i demagogijom. Na ovom primjeru jasno se vidi da su sposobni vrijeđati druge, a nesposobni odraditi posao. Sad kad su shvatili da su ispali smiješni, sve su svalili na direktora GPP-a kojeg su prvo instruirali. Svima je jasno da nijedan direktor kojeg su postavili ne bi sam tako reagirao – prozvala je HDSSB i saborska zastupnica SDP-a i čelnica osječkog SDP-a Biljana Borzan. Kako je dodala, na istom se primjeru obistinila izreka "u laži su kratke noge". – Lažnim se već pokazalo njihovo prozivanje da je Vlada odustala od gradnje mosta u koridoru 5C, lažna im je priča o prijevozu, a obmanom će se pokazati i priča o lošoj podjeli Hrvatske na dvije statističke regije – zaključio je predsjednik županijskog SDP-a Domagoj Hajduković.

HDSSB: HSS je s HDZ-om ugasio svjetlo u državi

– Apsolutno smo sve u Županiji odradili unatoč kaotičnoj situaciji u Ministarstvo obrazovanja. GPP nije pod ingerencijom Županije. A kad sam vidio prosvjed odreagirao sam i naložio da se daju snižene karte jer su ta djeca i roditelji bila u pravu. Sve drugo je politizacija – uzvratio je prozvani Šišljagić.

Gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo podsjetio je HSS da su, dok su bili u koaliciji s HDZ-om, na državnoj razini odlučili ne subvencionirati učenički prijevoz. Općina Čepin u kojoj su na vlasti prepolovila je iznos subvencije, a od gradskih firmi samo GPP dužni su 75.000 kuna.

– HSS je s HDZ-om ugasio svjetlo u državi. A sad to nastavlja SDP – rekao je Bubalo uzvraćajući B. Borzan da bi se, umjesto sazivanja ovakvih pressica, trebala više u Saboru angažirati na rješavanju problema u Slavoniji.

– HSS i SDP žele stvarati nerede. Bolje bi im bilo da počnu promišljati o projektima ovoga kraja – zaključio je.

>> Čepin: 200 učenika prosvjeduje zbog cijene karte za prijevoz

>> Učenici u Čepinu pobijedili. Karta 50 kuna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije