Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne odustaju

Čepin: 200 učenika prosvjeduje zbog cijene karte za prijevoz

Čepin, prosvjed učenika, prosvjed (1)
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/6
Autori: ib/VLM, žrk/VLM
01.10.2012.
u 13:16

Osječkom GPP-u moraju platiti punu cijenu karte unatoč Vladinoj odluci o sufinanciranju javnog prijevoza za redovite učenike. Za prijevoz od Čepina do desetak kilometara udaljenog Osijeka njihova karta stoji 425 kuna, dok je radnička 499

Srednjoškolci i njihovi roditelji izišli su na ulice u Čepinu. Okupljanje su dogovorili u grupi koju su u subotu na Facebooku osnovali čepinski maturanti Dino Matovac i Marija Šmit. Njih oko 200 prosvjeduje zbog pune cijene karte koju moraju izdvojiti osječkom GPP-u unatoč Vladinoj odluci o sufinanciranju javnog prijevoza za redovite učenike. Za prijevoz od Čepina do desetak kilometara udaljenog Osijeka njihova karta stoji 425 kuna, dok je radnička 499.

– Htjeli smo nešto pokrenuti, da ne plaćamo ni mi ako ne plaća ni ostatak Hrvatske punu cijenu – objasnio je "glasnogovornik" Dino, dok se Marija pitala zašto su se izjednačile cijene učeničke i radničke karte iako nikada nisu bile tolike.

– Ostalim naseljima koja pripadaju Čepinu sve se dopustilo, oni se voze besplatno. Zbog toga zahtijevamo odgovor zašto su karte poskupjele i zašto se, ako ne mogu biti besplatne, ne vrate na staru cijenu od 274 kune – pitala se ona.

Ogorčeni učenici blokirali su i dva autobusa osječkog GPP-a koji su jutros stigli u Čepin. Od prosvjeda, navode, neće odustati dok se problem ne riješi.

Direktor GPP-a: Refundirat ćemo im cijenu karte u trenutku kada nama Ministarstvo obrazovanja, županija ili netko drugi dostavi novac

– Žao mi je te djece, razumijem bijes, ali ne treba biti usmjeren prema nama, nego prema onome tko je doveo do toga. Mi ćemo im refundirati cijenu karte u trenutku kada nama Ministarstvo obrazovanja, županija ili netko drugi dostavi novac – uzvratio je učenicima direktor Igor Medić u sjedištu GPP-a, ispred kojega su danas stražarila dvojica policajaca. GPP je, kaže, trgovačko društvo, a ne socijalna ustanova i ne može poslovati na temelju naputka. Treba im konkretan, potpisan ugovor s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, da će obećana subvencija biti isplaćena. Baš kakav imaju kada su u pitanju studenti.

– Svim učenicima koji nam dostave potvrdu o subvenciji karata mi ćemo vratiti novac kada ga dobijemo. No otimanjem autobusa sami su sebi napravili štetu. Mi danas nećemo vozili liniju za Čepin, sutra ćemo pokušati i, ako ne uspijemo, zahvalit ćemo se načelniku Draženu Arnoldu i općini. Neka ih vozi netko drugi jer ja ne želim ugroziti sigurnost svojih djelatnika! – jasno je poručio Medić. Inače, Općinu Čepin, dodao je, GPP će tužiti zbog duga od 75.000 kuna iz srpnja i kolovoza i naplatiti se u ovršnom postupku.

Ključne riječi

Komentara 3

TO
toni0705
14:53 01.10.2012.

Eto klasične političke manipulacije i predložak kako se skupljaju glasovi preko leđa djece: Idemo redom: Ministarstvo (SDP-HNS) kažu da će sufinancirat učeničke karte sa 75 posto, ali još ne potpisuju ugovor. Onda osječki GPP (HDSSB-HNS) kaže neće dat besple kartee dok im (zločesto) Ministarstvo ne da novce. Potom Općina Čepin (HDZ) udari po GPP-u (HDSSB-HNS) jer ne daju djeci besple karte. Dakle, svi političari dobivaju, a tko gubi? Klasično za Hrvatsku, roditelji i djeca preko čijih leđa i novčanika prodaju maglu. Jadno, čak i za naše političare.

KA
Karacictv
20:02 01.10.2012.

U Čepinu je na vlasti HSS, a ne HDZ. Bilo bi dobro kada bi porezna malo ispitala porijeklo ne male imovine D. Arnolda, a u 5 članoj obitelji radi samo on. Glede prijevoza, zbilja je apsurd da GPP do Livane (2 KM od Čepina) učenike vozi po cijeni 50 kn, a mlade Čepince za 425 kn.. Svi se prave blesavi, i Arnold koji ne subvencira dio od općine, župan Šišljagić i direktor GPP Medić (HDSSB) koji želi diskreditirati Arnolda (HSS). SDP (ministar Jovanović) samo mudro šuti, a onda će se pojaviti kao spasitelji.

ZA
zaja1
22:57 01.10.2012.

djeco, bicikle u ruke i vozite se besplatno. mnoge generacije prije vas činile su isto, i preživjele, vjerovatno i vaši roditelji. ajde nemojte biti ovakve jadne mazice, stanite na svoje noge i razmišljajte malo i gornjom glavom. ne dozvoljavajte si da se skupljaju politički glasovi preko vaših leđa. uostalom, bicikliranje i pješačenje je odlično za zdravlje. barem malo poboljšajte prosjek NAJTEŽOJ NACIJI NA SVIJETU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije