Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivno

Hrvatski Libijac Nuri Aljmal organizator je obrane Misrate

raguz
17.05.2011.
u 21:33

U sukobima je poginulo 10.000 ljudi, a šteta se broji u milijardama dolara

Pogledaj što su napravili od moga grada. Ovo je bila moja tvrtka, ovdje škola, tamo sud... tamo je bio restoran, najbolji u gradu... sve je nestalo. Sve je porušeno, pokradeno, spaljeno. Polovicu duše, ovu libijsku, Gadafi mi je uspio slomiti. Ona je druga polovica, na sreću, dobro. Ona je u Hrvatskoj... u Zagrebu, gdje su mi kćeri, u Vukovaru, gdje imam neke poslove i prijatelje, u.. – priča mi Nuri.

Stani malo... molim? S Nourddinom Aljmalom, stanovnikom Misrate, šećem Ulicom Tripoli, mjestom najžešćeg rata koji je Libija vidjela u posljednja tri mjeseca, od kada je počela revolucija protiv Moamera Gadafija. Je li on to rekao Hrvatska? Vukovar? Obojica smo razvukli osmijeh. Ovdje, usred mjesta koje vonj smrti ni ne pokušava skriti. Između olupina tenkova, ostataka života skrivenih ispod kućnih brojeva koji su nekada govorili da je iza njih nečija kuća. Tu gdje kuće više nema, kao ni onih koji su je nekada nazivali domom.

Cijeli izvještaj iz razrušene i opasne Misrate, ekskluzivne fotografije tog opkoljenog grada kao i razgovor s hrvatskim Libijcem koji grad brani od Gadafijevih snaga možete pronaći u tiskanom izdanju Večernjeg lista!

Komentara 23

UK
Ugo Kajvez
22:58 17.05.2011.

17.05.2011. u 22:54h natukutemetem . Možeš pratiti i čitati do besvijesti, pitanje dali razumiješ što čitaš ? .............

UK
Ugo Kajvez
21:38 17.05.2011.

Uzalud, ..... već i ameri govore da će rat vjerojatno dobiti gadafi ...........

OB
-obrisani-
22:16 17.05.2011.

Hehe! Pa naravno da naših ima svugdje! I oni koji nisu nacionalno hrvati kad se nadju ovdje, ostanu hrvati u srcu!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije