Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europski parlament

Hrvatska predsjednica: Obrazovanje kao oružje u borbi protiv nejednakosti

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
07.03.2019.
u 12:54

Naslijeđe i kulturni običaji ne smiju biti opravdanje za neuključivanje prava žena, istaknula je hrvatska predsjednica u govoru u Europskom parlamentu.

Na manifestaciji obilježavanja Međunarodnog dana žena u Europskom parlamentu glavni je govor održala hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Ona je pritom istaknula da je promicanje ženskih prava jedna od njezinih glavnih zadaća, kao građanke EU-a i svijeta jer čak su i u velikim međunarodnim organizacijama žene još uvijek u manjini.

- I ja sama na svojem putu suočavala sam se s brojnim „staklenim stropovima“ i rušila ih - izjavila je Grabar-Kitarović koju su organizatori u Parlamentu predstavili kao jednu od najprepoznatljivijih europskih političarki.

Predsjednica je ukazala na važnost obrazovanja kao ključnog oruđa za mijenjanje načina razmišljanja. Naslijeđe i kulturni običaji ne smiju biti opravdanje za neuključivanje prava žena, žene treba poticati, svijet treba mijenjati, a dječake i djevojčice mora se prestati dijeliti u različite skupine, istaknula je.

- Imajte pouzdanja i vjerujte u sebe - u svoju vrijednost i snagu, u svoje znanje i sposobnosti - poručila je ženama i djevojkama hrvatska predsjednica u govoru održanom na Međuparlamentarnom sastanku odbora koji je ove godine povodom Međunarodnog dana žena organiziran na temu „Snaga žena u politici“.

Oleg Butković i Damir Krstičević o Zračnoj luci Zadar

Komentara 4

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
15:54 07.03.2019.

Zato si djecu poslala u Švicarsku na školovanje

KU
kusstjepan
13:00 07.03.2019.

Takvo "obrazovanje" kak i tvoj "doktorat" usrani .......

ZI
zip123
18:56 07.03.2019.

Opet isto kao i prije zadnjih predsjednickih izbora.Laprdanje bez veze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije