Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAŽNI SUSRETI

Predsjednica u EU s Junckerom i Tuskom, u Hrvatsku stižu njemački i indijski predsjednik

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
06.03.2019.
u 08:55

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak putuje u Bruxelles, gdje će u Europskom parlamentu u povodu međunarodnog dana žena održati govor o ženama u politici

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak putuje u Bruxelles, gdje će u Europskom parlamentu u povodu međunarodnog dana žena održati govor o ženama u politici. Imat će izuzetno važne bilateralne sastanke s čelnicima EU, predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom i predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom, s kojima će razgovarati o izborima za Europski parlament, Brexitu i mnogim drugim važnim temama.

Nakon Bruxellesa od 10. do 13. ožujka predsjednica će otputovati u New York, gdje će u Ujedinjenim narodima također govoriti o pravima žena. U New Yorku će imati niz važnih bilateralnih susreta s raznim čelnicima UN-a. Osim Bruxellesa i New Yorka, predsjednica Grabar-Kitarović u ožujku će imati intenzivne vanjsko-političke aktivnosti gotovo cijeli mjesec s obzirom na to da već 23. ožujka u Hrvatsku stiže njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier, a 26. ožujka indijski predsjednik Ram Nath Kovind. Njegov posjet Hrvatskoj izuzetno je važan jer je Indija najmnogoljudnija država na svijetu, s više od milijardu stanovnika, i ima jak gospodarski kapacitet.

Glavni razgovori vodit će se upravo o gospodarskoj suradnji između dviju zemalja. Naime, tijekom posjeta indijskog predsjednika predsjednica će pokušati otvoriti nove putove suradnje našim tvrtkama. Zanimljivo je da predsjednik Indije dolazi u posjet Hrvatskoj u jeku napetosti između Indije i Pakistana, čime njegov dolazak dobiva još veću važnost jer nije riječ o nizu službenih putovanja, nego isključivo o posjetu Hrvatskoj. Indijski predsjednik Ram Nath Kovind bivši je guverner pokrajine Bihar koji dolazi iz jedne od najnižih indijskih kasti Dalita, riječ je o najnižem rangu u indijskom tradicionalnom društvenom sustavu temeljenom na kastama.

U Hrvatsku 28. ožujka stiže letonski predsjednik Raimonds Vejonis, s kojim će predsjednica također razgovarati o aktualnim temama, od izbora u Europskom parlamentu do gospodarske suradnje između dviju zemalja. Isto tako u ožujku, od 23., bit će otvorena vrata za Hrvate iz BiH. Što se tiče posjeta francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, koji je lani trebao posjetiti Hrvatsku, on je još aktualan i mogao bi vrlo lako biti realiziran već ove godine.

>>Kolinda Grabar-Kitarović - Obraćanje predsjednice u povodu 4 godine mandata

Komentara 4

HR
Hrvatinic
09:19 06.03.2019.

KGK ce sa nijemcem razgovaratio iseljavanju hrvata...a sa indijskim o doseljavanja indijaca u hrvatsku...

MI
midea
18:16 06.03.2019.

je štipao juncker?

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
09:57 06.03.2019.

Ma ljudi da li je to moguće da je cijeli svijet pod nogama našoj Vrhovnici (budućoj Kraljici kraljevstva Hrvatskog) Madoni Kolindi Bilderberško-Briselsko-hrvatskoj. Vladari iz najvažnijih država svijeta (Danke Deutschland, Indija itd) dolaze u bijeli grad Zagreb na poklonjenje i rješenje problema (indijsko-oakistansji sukob itd.). U Briselu i Njujorku će udarati šakom o stol, zastupajući prava žena u politici itd. itd. itd. Kao mama Huanita brani od nepravednih zakona potrebite, ponižene i uvrijedjene uzgajivače kanabisa i druge ugrožene skupine. Najvjernije stado Hrvatskog Boga je milenijima tužilo za svojom nevisnom državom i poglavarom koji će ga kao njegov pastir uvesti u Raj zemaljski i to što je zaslužilo je na kraaju i dobilo. Neka, tako mu i treba, zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije