Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBILJEŽAVANJE POČETKA RATA

Predsjednica u Pakracu: Socijalnu skrb treba reformirati odozdo

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
02.03.2019.
u 16:07

Na obilježavanju 28. godišnjice početka Domovinskog rata predsjednica se dotaknula i propusta u radu sustava socijalne skrbi, ali je i pohvalila one koji dobro rade svoj posao.

Predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović subotu je novinarima u Pakracu odgovorila da je pitanje ostavke ministrice Nade Murganić zbog slučaja obiteljskog zločina na Pagu pitanje za predsjednika Vlade, no smatra kako problem nije u vrhu ministarstva, nego na lokalnoj razini te da je potrebna reforma sustava socijalne skrbi od dna, a ne od vrha.

Poručila je da je sustav podbacio, ali i da treba vidjeti tko je osoba koja je pogriješila i zašto je pogriješila kako se takva tragedija ne bi ponovila.

"Mislim da je potrebna reforma sustava socijalne skrbi koja treba krenuti od dna, a ne od vrha. Trebamo evaluirati što se događa u svakoj jedinici lokalne samouprave gdje postoje socijalne službe i vidjeti ima li propusta. Na žalost, počesto imamo slučaj da su obitelji i djeca samo imena na papiru koja se vrte u uredima, a ne živa bića kojima treba pomoći", rekla je predsjednica Grabar-Kitarović odgovarajući na pitanje novinara u Pakracu, gdje je sudjelovala na obilježavanju 28. godišnjice početka Domovinskog rata.

Istaknula je napore onih djelatnika koji ulažu osobno vrijeme i napor da pomognu djeci i obiteljima.

"Svaka čast onim djelatnicima iz sustava socijalne skrbi koji ulažu svoje osobno vrijeme i napor da pomognu djeci i obiteljima da ovakvih tragedija ne bude više", rekla je hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović.

Insinuacije o tomu da članovi HDZ-a u izbornim kampanjama koriste službene automobile nije željela komentirati, no pojasnila je kako štićene osobe poput predsjednika Vlade moraju imati zaštitu.

Pelješki most - rad na pilotima pomoću dizalice

 

Komentara 15

NA
Napalm
17:00 02.03.2019.

Ovu državu treba resetirati, vratiti na tvorničke postavke...

FI
fiberglas
17:26 02.03.2019.

Propala država. Kroejša kaputt! Aufwiedersehen!

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
17:18 02.03.2019.

Ovo je glupost naše Vrhovnice, kojoj je Unevrzum granica. Neovisna država se ne može reformirati, pogotovo ne odozdo, jer je izgradjena na trulim temeljima, pa bi svaki ozbiljni pokušaj reforme doveo do urušavanja cijele državne stzrukture. Vlast su uzeli naši zaslužni osloboditelji i branitelji, koji ništa ne znaju, ne razumiju i osim primitivne pljačke ne umiju. U cijelom sustavu državne uprave, javnih službi i trvrtki je instaliran preslik nekompetentnih i pohlepnih vjerodomoljuba, a oni koji mogli nešto učiniti u smjeru pozitivnih promjena nemaju šansu da dodju u poziciju da to rade, jer se zapošljavaju ZNA SE uhljebi. Kako mlade generacije odlaze u bijeli svijet u potrazi trbuhom za kruhom i normalnim životom, u Lijepoj našoj ostat će dva miliona zaslužnih osloboditelja i branitelja, te članova njihovih obitelji, koji će se ustoličiti na vijeke vjeko na vlasti i musti već komatoznu državnu ragu dok ova ne crkne, a što će biti nakon toga ne može ni Hrvatski Bog da pogodi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije