Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Joško Klisović:

'Hrvatska neće povući punomoći za tužbe protiv Ljubljanske banke'

Joško Klisović
Boris Ščitar/PIXSELL
25.01.2013.
u 12:12

Na pitanje hoće li se održati sastanak hrvatskog i slovenskog pregovarača Zdravka Rogića i Francea Arhara, najavljen za utorak 29. veljače, Klisović je rekao da još nije siguran

Gostujući jutros u emisiji Poligraf Hrvatskog radija, u kojoj je bilo riječi o problemima u vezi sa slovenskom ratifikacijom hrvatskoga pristupnog ugovora s Europskom unijom, zamjenik ministrice vanjskih poslova Joško Klisović izjavio je da Hrvatska u ovom trenutku ne namjerava povući punomoći za tužbe protiv Ljubljanske banke.

Na pitanje hoće li se održati najavljeni sastanak hrvatskog i slovenskog pregovarača Zdravka Rogića i Francea Arhara (utorak, 29. veljače) Klisović je rekao da još nije siguran taj termin nakon prethodne odgode zbog zdravstvenih poteškoća Francea Arhara pa još nije potvrđen novi datum sastanka.

– Vjerujemo u eksperte da će naći rješenje koje će odgovarati za obje vlade. Mi nismo nikada postavljali uvjete ni rokove kada trebaju donijeti to rješenje – naglasio je.

– Očito je da moramo pomoći Ministarstvu vanjskih poslova i mi iz Sabora te moramo pronaći modalitet za komunikaciju s kolegama u slovenskom parlamentu. Ovo nije dobro, Slovenija nije smjela ući u ovakav postupak – rekao je Pupovac. U interesu obiju zemalja je da uz pomoć prijatelja iz inozemstva nađemo kompromis što je moguće prije, a ne da čekamo 30. lipnja.

>>I Nijemci ljutiti na Ljubljanu: opet se rade problemi EU

>>Jandroković: Slovenija je Hrvatsku stjerala u kut

>>Slovenski ministar: Nema ratifikacije dok ne povučete tužbe

Komentara 22

OB
-obrisani-
13:23 25.01.2013.

ako je Hrvatska preuzele neke obaveze.....pa onda ih mora poštivati..

PP
Peter Petrovic
13:30 25.01.2013.

ako europa je takova da ne moze sprijeciti slovenske zahebancije prema hrvatskoj onnda i ne trebamo takovu evropu. trebamo dobru vladu i posteno raditi.

IV
Ivekivek
18:03 25.01.2013.

Ovo je za rubriku VJEROVALI ILI NE.... Ponekad i kukurikavci štite hrvatske nacionalne interese......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije