Naslovnica Vijesti EU izbori

'Dok se Hrvatska veže za ideološke teme uvijek ćemo biti u kaskanju za ostakom EU'

- Ipak je zaustavljen negativan trend. Stranka je stabilizirana - rekla je Holy, dodajući da SDP zbilja može biti jako zadovoljan ovim rezultatom.
26. svibnja 2019. u 22:07 3 komentara 427 prikaza
Pogledajte galeriju 1/9

SDP zbilja može biti jako zadovoljan izborima, rekla je Mirela Holy s SDP-ove liste komentirajući izlazne ankete izbora za Europski parlament u Večernjakovoj izbornoj emisiji.

EU izbori HDZ i SDP izjednačeni na 4 mandata! Četiri liste osvojile po 1 mandat

Podsjetimo, prema najnovijim izlaznim anketama Nove TV u vrijeme naše emisije najviše glasova na izborima za Europski parlament dobio je HDZ, 23,04 posto, što bi mu donijelo pet mandata, slijedi SDP s 17,90 posto ili tri mandata, a po jedan mandat osvajaju Nezavisna lista Mislava Kolakušića (8,09 posto), Suverenisti (6,61 posto), Živi zid (6,59 posto) i Amsterdamska koalicija (5,47 posto).

Mirela Holy rekla je da ankete nisu davale baš velike izglede Mislavu Kolakušiću, niti Ruži Tomašić, a oni će prema sadašnjim podacima ući u EP.

Pogledajte emisiju:

 

Holy je rekla da se birači krajnje desnice ne vole izjašnjavati u anketama.

- Za Marijanu Petir jako je puno odradila Katolička crkva, a ona ima najveću infrastrukturu u Hrvatskoj - rekla je Holy.

Ankica Mamić EU IZBORI Ankica Mamić predvidjela da će SDP dobiti i četvrti mandat

Diana Topčić Rosenberg iz GLAS-a s liste Amsterdamske koalicije rekla je da je rano reći jesu li zadovoljni ili razočarani.

- Pokazali smo da se može stvoriti zajednička platforma s koje se mogu širiti pozitivne poruke. Žao nam je za dio pristojnih građanskih opcija koji su dali glas drugim strankama da će biti izgubljeni glasovi jer neće pomoći da se osnaži ovaj liberalno građanski pristojni svjetonazor, ali treba pričekati rezultate - rekla je Topčić Rosenberg.

 

Rekla je da su pokazali da je njihova koalicija dobra osnova za daljnji rad i dio temelja za iduće izbore.

Holy je rekla kako je najveći angažman bio na ideološkim temama koje nemaju veze s EU izborima, a da je na onima zajedničke europske politike angažman bio skoro nikakav.

1 / 9
Hrvatski suverenisti

Rekla je da je SDP imao jaku listu, da se dobro iskomuniciralo da su Tonino Picula i Biljana Borzan napravili dobar posao u dosadašnjem mandatu te da su, barem na van, prestali sukobi koji su razarali SDP.

izbori za EU parlament SDP postigao 'nemoguće' i osvojio četiri mandata

- Ipak je zaustavljen negativan trend. Stranka je stabilizirana - rekla je Holy, dodajući da SDP zbilja može biti jako zadovoljan ovim rezultatom.

- Nadam se da će nešto naučiti iz svega - dodala je.

- Dok se Hrvatska veže za ideološke teme uvijek ćemo biti u kaskanju za ostakom EU. To je šteta, to su godine koje gubimo u ideološkom prepucavanju - rekla je Topčić Rosenberg.

Za veću izlaznost rekla je da je to fantastično.

- To je poruka koju smo mi slali od početka, demokracija je pravo, ali i odgovornost, ako ne izađemo i damo glas ne možemo očekivati da se u državi išta mijenja - rekla je Topčić Rosenberg.

UMO Neuroscience
Neurofeedback
Zašto se sve više roditelja odlučuje za UMO igraonicu i što je to neurofeedback?

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar DamirNeSada
  DamirNeSada:

  tko je ono lovio ustaske zmije u knesetu, tko je po bosni govorio da smo agresori, tko spominje 800.000 pobijenih u jasenovcu, tko spominje 150.000 dece pobijenih i opet u jasenovcu...nije tesko vidjeti od kuda to stalno vracanje i uz obilate lazi

 • Avatar EU MOJCA
  EU MOJCA:

  Nakon potonule Dalićke lagano iskrsla sva u crnom kako nam se i piše Mirela Holy

 • komar64:

  Kao magla u podne.