Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorena istraga

Hodočasnicima u Međugorje rekla da je Gospa, preko vidjelice, tražila novac

Međugorje
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
19.02.2016.
u 18:30

Antonietta Frau (69), zvana Adriana, od lakovjernih je osoba u Italiji na ovaj način za udrugu dobila više od 2,2 milijuna eura

Milansko tužiteljstvo otvorilo je istragu o navodnoj duhovnoj  savjetnici  Antonietti Frau (69), zvanoj Adriana, koja je preko svoje udruge u Torinu nazvane „Opus Mariae“ (inače, svećenička udruga s tim imenom postoji, ali ova Adrianina je lažna) skupljala novce od vjernika, koje je vodila u Međugorje, i stavljala na svoje račune. 

Adriana je osobama koje su hodočastile u Međugorje govorila, kako piše Corriere della Sera, da je Gospa, preko vidjelice Vicke Ivanović Mijatović, tražila da doniraju novce tzv. udruzi „Opus Mariae“. Zakonski predstavnik te udruge bio je Adrianin zet, Pierluigi Paladino. Hodočasnici su na račun te prevarantske udruge uplatili više od 2,2 milijuna eura.

Među prevarenim osobama bila je jedna dosta imućna žena iz Torina, koja je bila toliko opsjednuta da je istrazi govorila kako oni „ne mogu shvatiti veliki Isusov i Gospin projekt“ itd. Bila je toliko opsjednuta da je prekinula svaki odnos s mužem i sinom. Tužiteljica Luisa Baima Bollone priprema optužnicu protiv Antoniette Frau za obmanu.

Psihološki labilne osobe, kao što je starija žena iz Torina, koja je namjeravala donirati dodatnih 300 tisuća eura udruzi „Opus Mariae“ i što je istraga zaustavila, Antonietta Frau je obmanjivala lažnim obećanjima. Da nešto nije u redu s tom udrugom primijetio je muž torinske žene, koji je također vjernik i koji je udruzi već dao 9.000 eura, te su oni svake godine, od 2006., odlazili u Međugorje. Naime, od 2010. primjećuje kako se „duhovna savjetnica Adriana“ držala sve autoritativnije, gotovo na granici s fanatizmom. Iskorištavala je i ime Vicke Ivanović da bi prikupljala novce. 

>>Hodočasnici će za Međugorje letjeti zrakoplovom Saab 300

>>Međugorje između vjere i komercijalizacije

Komentara 20

ZA
zajec
21:51 19.02.2016.

ponudio sam joj Rusku Rublju, kategoricki je odbila

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
19:04 19.02.2016.

Bože kako su ljudi naivni za ne povjerovat a da im susjed umire od gladi nebi vidjeli a ovakvim prevarantim vjeruju i nadaju se spasenju kaj zbilja misle da buju u raj isli ak plate e stvarno za ne povjerovat

Avatar zong
zong
09:38 20.02.2016.

Gospa im ostavila broj tekućeg računa... Ahahahah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije