Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zadovoljan hac-om

Hajdaš Dončić: Cestarine na zimu neće pojeftiniti, koristite ENC

'24.05.2012., Zagreb - Ministarstvo prometa i veza.O novim cijenama cestarina na konferenciji za novinare govorili su  ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Sinisa Hajdas Doncic i predsjednici
Dalibor Urukalović/PIXSELL
03.10.2012.
u 13:23

U lipanjskoj promotivnoj akciji za jednu je kunu prodano gotovo 40.000 ENC uređaja, od čega je 27.000 prodao HAC, kazao je ministar.

Iako su udarni ljetni mjeseci podbacili po broju vozila, ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić smatra da na jesen i zimu ne treba spuštati cijene cestarina.

– Nema potrebe za promjenom tarifne politike jer u sustavu naplate ENC-om građani plaćaju ne samo staru cijenu cestarine nego ostvaruju i popust od deset posto. A u lipanjskoj promotivnoj akciji za jednu je kunu prodano gotovo 40.000 ENC uređaja, od čega je 27.000 prodao HAC, kazao je Hajdaš Dončić, piše Tportal.

Dodao je i da je zadovoljan rezultatima HAC-a u proteklih osam mjeseci koji su i u skladu s planovima tvrtke. Još je naglasio da je recesija u Europi osnovni razlog zbog čega vozači sve češće zaobilaze autocestu.

>>Hajdaš Dončić potvrdio: Od 1. lipnja cestarina 15 posto skuplja

Komentara 23

BI
biser1919
14:55 03.10.2012.

vidim po komentarima da više nitko ne želi putovati autocestama. a zimi bilo jeftine ili skupe cestarine autoceste su prazne. onda nije teško zaključiti da je najbolje za HAC da da autoceste u koncesiju jer na koji god način poslovaoo HAC, uvijek će biti na gubitku. a taj minus će se uvijek pokrivoti kreditom, pa kredit kreditom i tako u nedogled ili porezni obveznici.

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
14:59 03.10.2012.

Naš ministar nema pojma, umjesto da pojeftine sve autoceste i konačno maknu šlepere s lokalnih cesta - pojeftinjenjem bi povećali značajno promet, a time i zaradu, oni i dalje lupaju po svojem. Kad su ljudi bahati kao članovi ove vlade naravno da im se ništa ne može dokazati, potpuno su tupi!

BO
bobostar
14:21 03.10.2012.

"ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić smatra da na jesen i zimu ne treba spuštati cijene cestarina." - ma ima ministar praf. Zamisli samo da sada svi sitnozubi sa svojim krntijama (spačeki, tristači, peglice, zaporožci i sl. poluvozika) zbog pojeftinjenja auto-cesta krenu se zimi po istima vozikati. Ovako, ministar se može zimi sam vozikati, pogotovo ovim internacionalnim pravcima prema moru i jugu. Te su ceste zimi stvarno zakrčene od gustoće prometa, tako da pojeftinjenje ne dolazi u obzir, jer bi gužva bila prevelika.... O SAČUVAJ ME BOŽE HRVATSKE POLITIČKE PAMETI. :-(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije