Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sanacija

HAC do početka turističke sezone uspio popraviti 20 oštećenih šahtova

HAC
Foto: Robert Anić/PIXSELL
08.07.2014.
u 08:30

U Hrvatskim autocestama tvrde da su do početka ovogodišnje turističke sezone uspjeli sanirati 20 najopasnijih šahtova na autocestama, od ukupno njih 300 na kojima su uočena oštećenja...

U Hrvatskim autocestama tvrde da su do početka ovogodišnje turističke sezone uspjeli sanirati 20 najopasnijih šahtova na autocestama, od ukupno njih 300 na kojima su uočena oštećenja. Opasnim je pak proglašeno 200-injak šahtova.

U HAC-u navode da su dosad sanirali 30 najoštećenijih šahtova, i to lani njih deset, a ove godine još 20. Tvrde i da je projekt sveobuhvatne sanacije za preostale oštećene šahtove izrađen te kako sada pripremaju dokumentaciju za javno nadmetanje za izvođača radova.

Kao rješenja za otklanjanje oštećenja na šahtovima projektanti su predložili, kazali su nam u HAC-u, uglavnom uklanjanje postojećih poklopaca i okvira uz mjestimično potreban popravak zidova revizijskog okna te ugradnju odgovarajućih novih okvira i poklopaca. Pri tome je potrebno i niveliranje visine poklopaca i izvođenje nove betonske pasice oko njih sanacijskim betonom. Početak radova na oštećenim šahtovima u HAC-u očekuje se nakon turističke sezone.

>>Prijavio upravu jer ga ne vraća na posao

Komentara 3

NI
niks100
10:06 08.07.2014.

To je takav projekat da im treba godinu dana da rijese SAHTOVE !?!? Vrlo zahtjevno.

TP
Tihomir Prdež
10:00 08.07.2014.

Ček, jel oni ovo ozbiljno? 3000 ljudi tamo radi, a autocesta je oko 1500 km, tj. 1 čovjek na svakih 500m autoceste. Koliko ih je, mogli bi ju svaki dan ručno pomesti , a oni u 6 mjeseci uspiju 2020 šahtova popraviti.

OG
Oger
11:25 08.07.2014.

Pa kakva je to senzacija napraviti nesto sto im je duznost???!!! U normalnim zemljama se sahtovi redovito kontroliraju i cim jedan pokaze i najmanju gresku odmah se popravi. A ovdje oni sve odjednom pa - zaboravimo na sve do sljedece nesrece. Clanak je tako napisan kao da bi sad HACu trebalo dati povelju za rad. Skandal.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije