Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Most predaje potpise

Grmoja: I ako Vlada ukine COVID potvrde, referendum se mora održati

Zagreb: Nastavak 10. sjednice Hrvatskog sabora
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
24.01.2022.
u 07:00

Plenkovićeve izjave da je referendum besmislen pokazuju da je u panici. To pokazuje poraz vladajućih koji on ne želi priznati, tvrdi Grmoja

U ponedjeljak u podne Most će u Saboru predati prikupljene potpise građana koji su podržali inicijative o raspisivanju referenduma kojim se traži ukidanje COVID potvrda i “stožerizacije”.

Kako su mostovci prije točno mjesec dana obznanili da su prikupili po 400 tisuća potpisa za svaku od incijativa, Nikolu Grmoju iz Mosta u nedjelju smo upitali zašto im je tako dugo trebalo za predaju potpisa.

– Nije to bilo uopće dugo. Sindikatima su svojevremeno, za 700 tisuća prikupljenih potpisa, trebala tri mjeseca, a nama je za ukupno 800 tisuća potpisa (za dva referendumska pitanja po 400.000, op. a.) trebalo samo mjesec dana, s tim da su u tom razdoblju bili i božićni te novogodišnji blagdani. Trebalo je prikupljene potpise provjeriti, utvrditi one dvostruke, nečitke, i mi smo to napravili u relativno kratkom roku. Ako netko misli da je to trajalo predugo, onda očekujemo da će državi sad, sa svim njezinim resursima, biti dovoljno 15 dana da utvrdi vjerodostojnost potpisa – uzvratio je Grmoja dodavši da su se potpisi čuvali u središnjici Mosta u Zagrebu te da se na njih jako dobro pazilo.

Grmoja očekuje da se do kraja veljače donese odluka o raspisivanju referenduma, jer, kako je rekao, Ustavni sud već više od dva mjeseca zna predložena referendumska pitanja i mogao je zauzeti stav o njima. No, ako se u sve više zemalja COVID potvrde već ukidaju, može li se referendum pokazati zakašnjelim te što kaže na tvrdnju premijera Andreja Plenkovića da je Mostova incijativa besmislena te da ništa neće promijeniti, pitamo Grmoju.

– Time što smo tražili referendum mi smo politički i moralni pobjednici jer se pokazuje da je ispravno upravo ono što smo govorili. Čak ako Vlada i u nas ubrzo ukine COVID potvrde, referendum se mora održati jer se njime traži i ukidanje Stožera te donošenje odluka o mjerama dvotrećinskom većinom u Saboru. Plenkovićeve izjave pokazuju da je u panici – ustvrdio je Grmoja. 

>> VIDEO Objavljeno kolike su mirovine u Njemačkoj, mnogi ostali neugodno iznenađeni

Komentara 157

MP
marinko.przolica
08:18 24.01.2022.

Svaka čast organizatorima anti covid prosvjeda u RH i Mostu... Da nije bilo njih sada bi imali obavezno cijepljenje za djecu i odrasle, covid potvrde za sve, povremena zatvaranja, mediji bi pedalali o smrtonosnom omikronu i sve ono što autoritarni režimi vole...

DL
Dvanaest__legija
08:59 24.01.2022.

Vlast se uvijek boji referenduma!

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
08:36 24.01.2022.

"Mostova incijativa besmislena te da ništa neće promijeniti" - zabrinjavajuća izjava Plenkovića, ali ne iznenađuje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije