Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naleti do 110 km/h

Grmljavina i tuča u Istri: Jak vjetar rušio stabla i tende na Jadranu

Zadar oluja (1)
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
1/10
18.03.2013.
u 23:08

Na obroncima Učke, u Puljanama palo do 19 sati je palo čak 177 litara kiše, dok je oko 17 sati grmljavinsko nevrijeme s tučom zahvatilo dio Istre.

Olujno jugo s jakim oborinama danas je donijelo probleme na Jadranu gdje su se pod njegovim naletima rušila stabla u mnogim gradovima i mjestima.

Na dijelu sjevernog Jadrana palo je preko 100 litara kiše po metru kvadratnom, piše portal Crometeo. Na obroncima Učke, u Puljanama palo do 19 sati je palo čak 177 litara kiše, dok je oko 17 sati grmljavinsko nevrijeme s tučom zahvatilo dio Istre.

Naleti vjetra do 110 km/h

Izrazito jako je bilo na Krku i u Rijeci gdje su vatrogasci imali pune ruke posla sa srušenim stablima u Kostreni, na Zametu, dok je na Škurinjama odletjela tenda. Uz kišu, današnji dan obilježilo je i jako jugo koje je na dubrovačkom području puhalo brzinom do čak 110 kilometara na sat. Na Visu, Palagruži i Krku udari su bili do 100 km/h, a u Zadru do 93 km/h. U kasnim popodnevnim satima je jugo na sjevernom Jadranu okrenulo na jak lebić. U Zadru je jak vjetar na predjelu Arbanasa srušio stablo te se nakrivio i stup od struje.

HAK je izvijestio da su zbog jakog juga u prekidu trajektne linije Šibenik-Žirje, Sućuraj-Drvenik, Split-Vis, Sumartin-Makarska, Valbiska-Lopar i Brestova-Porozina, brodska Mali Lošinj-Unije-Susak, te katamaranske Šibenik-Žirje, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Mali Lošinj-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Split-Bol-Jelsa, Split-Hvar-Korčula, Vis-Split i Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.

>>Nevrijeme u Mađarskoj zatvorilo ceste, vojska evakuira putnike

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije