Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Gradovi: Nemamo novca za udruge branitelja

Naslovnica 3.10.2017.
03.10.2017.
u 00:01

Prijedlog novog braniteljskog zakona obvezuje svih 428 općina i 128 gradova da financiraju rad braniteljskih udruga s 0,3 do 1 posto svog proračuna.

Prijedlog novog braniteljskog zakona obvezao je svih 428 općina i 128 gradova da financiraju rad braniteljskih udruga s 0,3 do 1 posto svog budžeta, odnosno s minimalno 75, a maksimalno 250 milijuna kuna godišnje! 

Braniteljske će udruge tako dobivati i do pet puta više novca nego što ga dobiva Crveni križ, za čiji rad lokalne jedinice izdvajaju 0,2 posto vlastitog proračuna. Golem je to dobitak za 1350 postojećih udruga branitelja, kojima je država putem javnog natječaja dodjeljivala oko 17 milijuna kuna godišnje.

Prijedlog je šokirao lokalne vlasti, koje su sada na sto muka što učiniti. 

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka ili u našem e-izdanju

U tiskanom izdanju donosimo, između ostalih, i sljedeće teme:

>>Kako u Rumunjskoj žive Krašovani, najstarija hrvatska dijaspora

>>Najveći pokolj u masovnoj pucnjavi u američkoj povijesti

>>Prijedlog IDS-a: zbog “Za dom spremni” u zatvor do dvije godine

>>Nenad Bakić: STEM nije u sukobu s humanističkim znanostima

>>Katalonija traži međunarodno posredovanje sa Španjolskom

>>Matija Žulj: Roboti su budućnost poljoprivrede

Ključne riječi

Komentara 171

DU
Deleted user
22:43 02.10.2017.

Treba prestati financirati Pupovčev SNV, Pupovčeve Noovossti, koje kakve " nevladine " udruge ( Documenta, CMS, GONG...), poslove Furia podpredsjednika Sabora Radina, romske udruge (to je besmisleno potrošen novac), smanjiti državnu upravu za polovinu, ukinuti gomilu instituta, zavoda, agencija ii sličnih nakupina uhljeba...Kad se sve to napravi bit će dovoljno novca i za braniteljske udruge i bez novih nameta lokalnoj samoupravi.

BO
bozzika
00:10 03.10.2017.

ali zato za agresora se mora imati,tu nema pitanja nikakvog ne daj odma da pupi nebi poludio.smeca

DU
Deleted user
22:29 02.10.2017.

Sudeći po komentatorima Večernjeg lista, vascela srbija se bacila komentarisati na stranicama najpopularnijeg portala u Srbiju.Svaka čast redakciji i vlasnicima Večernjeg, ma od kuda oni bili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije