Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovačko kino

Grad čeka odluku o mogućem minipleksu s najviše 600 mjesta

kino
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
11.03.2014.
u 11:35

Cinestar i Cineplex, kažu u Gradu, obzirom da kinoprikazivanje više nije unosno, preispituje uvjete i financijske okvire projekta

Do kraja godine investitor, zagrebačka tvrtka Pionir, planirala je izgraditi novu stambeno - poslovnu zgradu u Nazorovoj ulici u kojoj će, osim stanova i poslovnih prostora, biti uređena i kino dvorana, te podzemne garaže. No, dogovor oko kina, koji mora odraditi Grad Karlovac, još nije postignut.

– Na području naše države postoje dva kinoprikazivača Cinestar i Cineplex. Grad Karlovac je s obje tvrtke u razgovorima oko mogućeg ulaska s minipleksom u naš grad. Kapacitet oko 500 do 600 mjesta je ono što je svima prihvatljiv i realan kapacitet.

Obzirom da profitabilnost ove djelatnosti u ovakvim formama doživljava promjene i to na način smanjenja broja gledatelja, obje tvrtke detaljnije analiziraju uvjete i financijske okvire investicije. Za daljnji razvoj projekta nužan je konačni dogovor, a on još nije postignut - kaže Ana Župančić, glasnogovornica Grada. No, rokovi nisu probijeni, kaže gradonačelnik Damir Jelić.

– Pregovori su u tijeku, usklađujemo interese Grada i investitora, te privatnika iz okolnih parcela, sve je u rokovima i vjerujem da ćemo pregovore uskoro završiti kako bismo mogli raspisati urbanistički natječaj u kojem će sve biti definirano - pojasnio je Jelić.

No, investitor, koji je zemljište imovinsko - pravno, ali i građevinski ‘očitio’ još prošle godine, očekivao je bržu realizaciju. Kako bi se projekt budućeg trgovačko - stambenog centra u Nazorovoj ‘stavio na papir’, nedostaje još samo taj detalj, bez kojeg je, također, moguće realizirati investiciju.Gradu je projekt važan i zbog podzemnih garaža.

One nisu upitne, kažu u Gradu, bit će izgrađene, neovisno o konačnom konceptu i namjenama poslovnih prostora buduće stambeno-poslovne zgrade. Iako kino više nije isplativo, navodno ima interesa za uređenje kina na još nekim lokacijama u gradu.

Ključne riječi

Komentara 1

ZE
zelenoprase
15:38 11.03.2014.

netocno je da je kino gledanost u padu i da je neisplativo sto potvrđuje i zadnja recenica vaseg teksta... jer u protekle 2 godine u hr biljezi samo rast,ali cinjenica koju iz grada skrivaju je to da jelic zeli kinoo dati mecenama koje su sad pokazale interes,jedan je marko vukovic kojem je jedini nacin da zgradu koju je kupio na trznici oživi na nacin da dogradi na krovu kino,a drugi je todorić jer i konzun na dubovcu bi sad kino...i normalno da jelic sad sve razvlaci,jer jos nije odlucio kome ce pogodovati za kino a taj pionir je vec prije mjesec dana prekrizen u njegovim kombinacijama....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije